Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A lábnap sokkal jobban megy...

A lábnap sokkal jobban megy mint a felsőtest nap. Hogy egyenlítsem ki? 17/L

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtem el edzeni és 4x12-es sorozatokat csinálok minden izomcsoportra egy-egy gyakorlattal. A lábnapon szépen rendben megy a dolog, másnap egy kis izomláz aminek örülök mert érződik hogy dolgoztam. De a felsőtest napon egyszerűen nem megy. Van amiből egy ésszerű súllyal is csak 6-7 tudok megcsinálni. Azt hinném hogy "milyen nehéz volt, holnap brutális izomlázam lesz" de közben másnap semmi. Lehet nem dolgoztam eleget rá? De akkor miért volt olyan nehéz megcsinálni ha meg sem terhelt úgy igazából? Van erre valami magyarázat, vagy valamit rosszul csinálhatok?

Köszi

2014. dec. 11. 21:16
 1/3 poiu ***** válasza:
Ha izomlázat akarsz, próbáld ki a lejtős sorozatot (drop set). Csinálj nagy súllyal 3 ismétlést, kisebbel megint 3-at, még kisebbel bukásig.
2014. dec. 11. 21:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha csak hatot hetet tudsz megcsinálni egy sorozatból, akkor még mindig sok az a súly, vegyél belőle vissza! Akkora súllyal kell dolgozni, amivel még épp megy 10-12 ismétlés, de a tizediket már érezd nehéznek!

Az izomláz egyébként nem feltétele a fejlődésnek, nekem például soha nincs, pedig a saját izzadtságomon csúszok ki a fürdőbe, és még a fehérjeturmixomat is két kézzel kell m meginnom, mert edzés végén már a shakert sem bírom felemelni. Az intenzitással tehát nincs gond :-)

2014. dec. 11. 22:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg nincsen még kialakult agy izom kapcsolat,plusz csak a komfort zónádban edzel.
2014. dec. 12. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!