Terdfajdalom, mit tegyek?
Ízületvédő, mást nem-nagyon tudok mondani.
Figyelj a gyakorlatok helyes kivitelezésére, ne csapódjon ki a térded, meg ilyenek, kontrolált izommunka, nem ledületből kicsapod labnyujtónál.
"A tej és tejszármazékok kivonása az étrendből,"
Azt meg mégis miért?
Először is, minden edzés előtt használj a térdeidre
Trec Nutritiontól Red Hot Gel (300 ml) izom bemelegítőt, kend fel a térdedre és köré, jól masszírozd bele, bemelegítés előtt 10-15 perccel.
Használhatsz valami térdbandázst vagy térdfogót, amit előttem is ajánlottak.
Ezen kívűl 1-2 hónapig Arthroxon kúra, Animal Flex jobb lenne, csak sok helyen már nem kapható.
Ennyit tehetsz érte, tuti helyrehoz.
Valószínűleg nem jól csinálod a gyakorlatokat. Lábnyújtásnál ne használj nagy súlyt, mert az nyírja a térdet, inkább csinálj több ismétlést és lassítsd le a negatív szakaszt. Simán lehet, hogy nagyon vicces súlyokat kell használnod. Nem számít, vedd vissza a súlyt nyugodtan! Guggolásnál és lábtolásnál fontos, hogy a térded ne kerüljön a lábfejed vonala elé a negatív szakasznál. Én mióta figyelek erre, azóta nem fáj a térdem. Guggolásnál ezt nem biztos, hogy megtudod csinálni szabadsúllyal, szerintem használj Smith-gépet. A pozitív szakasznál pedig arra figyelj, hogy ne rúgd ki a térded, azaz ne nyújtsd ki teljesen a lábad, egy picit maradjon rogyasztva. A súlyt is érdemes ésszel megválasztani. Szerintem 8, de inkább 10 ismétlés alá ne menj!
Vegyél egy jó ízületvédőt, ami minimum glükozamint, kondroitin-szulfátot és MSM-et tartalmaz, de vehetsz komplexebb cuccot is. Ez menjen kúraszerűen 2-3 hónapig. Ami még bevált nekem az a kollagén. Ezt nem is kell kúraszerűen használni, mehet mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!