Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Térdfájdalom a sport miatt....

Térdfájdalom a sport miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 hónapja életmódot váltottam. Rendszeresen tornászom és sportolok, azonban a térdeimben 1 hónapja fájdalom jelentkezett. Nagyon nehéz leírni hogy milyen érzés, inkább csak akkor érzem ha állok, olyan mintha nem akarnának elbírni a lábaim. Nem akarom a sportot abbahagyni. Voltak akik azt mondták hogy ez csak attól lehet mert igy dolgozik a térd...de ez mindennapos...23 éves vagyok.... Kérek minden segítséget!!!

2013. jún. 27. 12:56
 1/8 kennymc ***** válasza:
Egy sérülés után nem fogsz tudni sportolni. Melyik a jobb, pihenteted, elmész orvoshoz, és elmúlik, vagy lesérülsz, aztán abbahagyhatod hosszabb időre?
2013. jún. 27. 14:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nézesd meg orvossal, vagy vannak izületvédők/javítók !
2013. jún. 27. 14:39
 3/8 Szergej55 ***** válasza:
Nézesd meg, pihentesd, aztán szépen fokozatosan szoktasd vissza a rendes kerékvágásba. Semmiképp se fájjon! Szerintem nem kell abbahagynod a sportot, csak ésszel!
2013. jún. 27. 15:12
 4/8 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Majdnem rá merem tenni a fejem hogy amit érzel az az izület megkopása/gyengülése. Ha az izület gyenge/vékony, akkor a porc nagyon tökéletlenebb terhelést kap. Súrlódik, kopik. Ha a porc megkopik a csont végén, akkor nagy baj van.

Ez egy hosszú folyamat. A rendszeres terheléstől vékonyodik, gyengül az izület, és egyre inkább kap tökéletlen terhelést a porc.

Ezek első tünetek. meg kell előzni, illetve orvosolni kell.

Az izületnek jót tesz a pl kerékpározás kisebb intenzitáson, majdnem nyújtott lábbal. Sok folyadék, illetve porcerősítő, hogy megelőzd a problémát.

Az izületnek omega 6 zsírsav a nyerő. Próbáld minél inkább kímélni, azaz ne guggolj 200 kilóval a nyakadba... :)

Amit semmiképp se tegyél: Szabálytalan gyakorlat végzése ami terheli a térded!

Irreális nyújtás. Mint a táncosok, akik addig nyújtják az izületet, míg már nem is a helyén van a csont.

Térdet igénybe vevő intenzív sportot.

Hamar javulni fog. És finoman, szabályosan simán terhelheted majd.

Nem kell nagyon megijdeni, nem sok minden lehet. Játszik a genetikai betegség, amit kétlek. Az nem valószínű hogy sport után jelenne meg csak a térdnél.

Izületi betegség. Dettó.

Csontkinövés. Mindkét térden egyszerre? áh... :)

Vagy esetleg a térd izületének kopása. ez lehet? Igen lehet, iszonyú gyakori. Szinte mindenkinél jelentkezik aki nem védi a térdét, terheli, és hirtelen életmódot vált.

2013. jún. 27. 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehetséges hogy megkopott az izületem 3 hónap edzés alatt??? és ha tényleg igy van ez visszaállítható?
2013. jún. 27. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem a 3 hónap alatt kopott meg, hanem az edzés előtti életmód miatt !

Roszz étkezés, kóla, egészségtelen ételek, kevés mozgás !

2013. jún. 27. 18:37
 7/8 A kérdező kommentje:
annyira nem éltem egészségtelen életmódot...pl cukros , szénsavas üdítőket, alkoholt nem ittam...és nem ettem össze vissza...csak most több zöldséget gyümölcsöt eszek és mellé sportolok is, és jobban megválogatom mit eszem. Igazából Candidára gyanakodtam /ok...ezért ,,, remélem ezt mellé nem jön még újabb fájdalom..
2013. jún. 27. 20:01
 8/8 Linkoln ***** válasza:

Legyen úgy! Én remélem hogy semmi komoly, és nem fog vissza téged semmiben.

Egyébként, nem csak az életmód, de sokkal inkább a genetika is meghatározó ebben a témában.

2013. jún. 27. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!