Rotátorköpeny sérüléssel hogyan tudnék edzeni?
nekem 2x volt hasonló és 6-8 hét volt mire nagyjából jó lett.
2 kilós súlyzóval csináltam addig oldalemeléseket,hogy menjen bele egy kis vér,de ennyi,úgyhogy gyakorlatilag kimaradtak addig a felsőtesti nyomó gyakorlatok és csak láb,törzs és húzó gyakorlatok mentek,mert húzódzkodni tudtam vele.
Ha mégis odáig fajulna a dolog, hogy dokihoz kell menned vele:
- röntgenen semmi nem látszik, ezért felesleges
- ultrahangon sem fog látszani semmi, ezért felesleges
- MRI - ez kimutatja majd, hogy mi a hiba, de sokra nem fogsz vele menni. Plusz vagy sokat kell rá várni, vagy viszonylag drága. A konklúzió úgyis az lesz, hogy Erősíteni és Nyújtani kell a perifériás izmokat, bizonyos gyakorlatokat pedig ki kell zárni. Én anno lemondtam a tolódzkodásról, az állig húzásról és a vízszintes padon való fekvenyomásról és eleve semmit nem csinálok nyak mögül vagy nyak mögé. Ettől és a tornáztatástól rendbe jött.
- használhatsz nem szteroid hatóanyagú gyulladáscsökkentőket, max 2 hétig. Közben mehet a torna és az edzést hagyd abba, vagy legalább vedd vissza (ne csak a válledzést, hanem lábon kívül mindent)
- szteroidos gyulladáscsökkentőket (diprophos és társai) hagyd a fenébe és ne engedd, hogy a doki beadja. Kapsz velük egy lórugásnyi hormont, a problémát nem oldják meg és 1-2 hét alatt azoknak is elmúlik a hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!