Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Rotátorköpeny sérüléssel...

Rotátorköpeny sérüléssel hogyan tudnék edzeni?

Figyelt kérdés
Már régóta éreztem fájdalmat a jobb vállamban, 1 hete azonban mocskosul elkezdett fájni valami a vállamban edzés közben. Szerintem a rotátorköpeny szarakodik, mert olyanok a tünetei. Vettem ízületvédőt, krémeket. Pihentem 1 hetet, valamivel már jobb. Viszont szeretnék már újra edzeni. Milyen gyakorlatokat végezzek, amik kíméletesebbek a vállnak? Vagy miket ne?
2014. dec. 4. 23:21
 1/2 anonim ***** válasza:

nekem 2x volt hasonló és 6-8 hét volt mire nagyjából jó lett.

2 kilós súlyzóval csináltam addig oldalemeléseket,hogy menjen bele egy kis vér,de ennyi,úgyhogy gyakorlatilag kimaradtak addig a felsőtesti nyomó gyakorlatok és csak láb,törzs és húzó gyakorlatok mentek,mert húzódzkodni tudtam vele.

2014. dec. 4. 23:41
 2/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

[link]

Ha mégis odáig fajulna a dolog, hogy dokihoz kell menned vele:

- röntgenen semmi nem látszik, ezért felesleges

- ultrahangon sem fog látszani semmi, ezért felesleges

- MRI - ez kimutatja majd, hogy mi a hiba, de sokra nem fogsz vele menni. Plusz vagy sokat kell rá várni, vagy viszonylag drága. A konklúzió úgyis az lesz, hogy Erősíteni és Nyújtani kell a perifériás izmokat, bizonyos gyakorlatokat pedig ki kell zárni. Én anno lemondtam a tolódzkodásról, az állig húzásról és a vízszintes padon való fekvenyomásról és eleve semmit nem csinálok nyak mögül vagy nyak mögé. Ettől és a tornáztatástól rendbe jött.

- használhatsz nem szteroid hatóanyagú gyulladáscsökkentőket, max 2 hétig. Közben mehet a torna és az edzést hagyd abba, vagy legalább vedd vissza (ne csak a válledzést, hanem lábon kívül mindent)

- szteroidos gyulladáscsökkentőket (diprophos és társai) hagyd a fenébe és ne engedd, hogy a doki beadja. Kapsz velük egy lórugásnyi hormont, a problémát nem oldják meg és 1-2 hét alatt azoknak is elmúlik a hatása.

2014. dec. 5. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!