Zabpelyhet hogyan kell elkészíteni?
bármelyik élelmiszerüzletben kapható, csak vigyázz, hogy natúrt vegyél nehogy véletlenül valami müzli legyen...
én úgy szoktam, hogy simán vízben megfőzöm egy kis fahéjjal meg steviával, úgy nagyon finom
Tesco-ban kapsz 299 forintért 500g-ot apróra darálva vagy nagyobb darabokban.
Beleöntesz a müzlistálba valamennyit(én 100g-t szoktam kb reggelire megenni), felöntöd tejjel vagy vízzel, hogy ellepje. Mikróba beteszed, pár perc alatt elkészül. A zab felszívja a folyadékot és sűrű, káse jellegű lesz=zabkása.
Magában nincs valami jó íze, de sok mindennel lehet édesíteni: reszelt alma, szétnyomkodott banán, fahéj, kakaópor+édesítő, mogyoróvaj stb.
belerakod a tányérba,öntesz rá vizet,hogy elfedje,berakod a mikróba 1-2 percre,kiveszed,ráteszed a protein port,összekevered és eszed.
ha puffadós vagy,akkor meleg/forralt vizet öntesz rá,hagyod egy órát-fél órát állni és utána mikrózod kevered hozzá a proteint.
a legtöbb közértben lehet kapni általában 3 variációban.
nagy szemű,apró szemű és zabliszt.
szerintem az apró szemű változat a legjobb és még lehet variálni,hogy simát,teljes kiőrlésűt vagy glutén menteset veszel.
Lágy zabpelyhet vegyél, azt nem kell főzni.
Csak simán összekevered joghurttal, kefirrel, fehérje shake-kel, vagy amivel akarod.
(Lidl-ben 200-250.- Ft fél kg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!