Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Zabpelyhet hogyan szoktátok...

Zabpelyhet hogyan szoktátok elkészíteni? Illetve mivel ízesítitek?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 16:54
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Nah elírtam, zabkására gondoltam.
2013. jan. 17. 16:56
 2/24 anonim ***** válasza:

Én általában elkeverem 30 g fehérjeporral (csokis)

Plusz hozzá banán, fagyasztott meggy/eper stb.

Esetleg cukormentes kakaópor, kókuszreszelék, fahéj vagy más gyümölcsök.

Édesitőszer, mogyoróvaj, magvak.

Kávéba, vagy akár joghurttal.

Esetleg alma, aszaltgyümölcsök, méz...

Sok féle lehetőség van ízesítésre.

De így összegzésképpen, mindenféle gyümölccsel jó. A zabpelyhet akár hozzáadhat saját készítésű gyümölcslevekhez is, vagy ráönthetsz egy kis házi turmixot, smoothiet, de mikróba akár a banánturmixxal is beteheted.

Ha nem fogyókúrázol, akkor meg olvasztott étcsokival esetleg.

2013. jan. 17. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim válasza:
100%
Azért a kávéba elég furán hangzik! Te tényleg úgy eszed/iszod? :D
2013. jan. 18. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim válasza:

De akkor már le is írom én hogy készítem. Fele víz, fele tej + annyi zabpehely, h éppen csak ellepje és mehet a mikroba. Utána alma, banán, erdei gyümi vagy amit találok. :)

Édesítővel szoktam, 1-2 szemmel.

2013. jan. 18. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
50 gramm zabpelyhet bele teszek 1,5 dl felforralt feles 1,5%-os tejbe, adok hozzá 15 csepp édesítőt. Majd ízesítem: fahéjjal-almával, meggyel, kókusszal.
2013. jan. 18. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
Igen, volt hogy feláztattam kávéba. Szerintem nem rossz. :D
2013. jan. 18. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 Giuditta7 válasza:

Tuti recept: 1 bögre zabpehely, 1 bögre tej, 1 bögre víz (itt egy kicsit csalni szoktam, kicsit több a tej, mint a víz), 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál méz

A pehely, tej, víz, vaníliás cukor, só be a lábosba. Sűrűn keverve felforralni - addigra besűrűsödik - még pár percig forralom és kész. Most teszem bele a mézet, elkeverem és már ehető is. Én valamilyen zamatos almával (starking, zöld alma...)vagy más idénygyümölccsel eszem, de lehet fagyasztottat is belerakni. Lehet házi lekvárral vagy szörppel leöntve, ízlés kérdése.

Szerintem a jó zabkása a megfelelő zabpelyhen múlik. Régebben a Lidl-ben árult volt a tuti, de megváltozott. Már nem fő úgy "szét", nem pépesedik. Most találtam a konkurenciánál (Aldi) a kék zacskósat, végre megint finomat ehetek!

2013. jan. 19. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
a zabpehely nem szénhidrátszegény :o
2013. jan. 20. 04:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 A kérdező kommentje:
A zabpehelynek alacsony GI-je van, ezáltal sokkal jobb reggeli kb. mint bármi, és teli van rostokkal...
2013. jan. 20. 12:39
 10/24 anonim válasza:

én így készítem:3dl tej

4 evőkanál zabpehely

1 evőkanál mazsola

2 evőkanál szilva,vagy meggy lekvár

Az egészet össze keverem,utánna kb. 80 C fokra hevítve fogyastom zöld teával.

2013. jan. 20. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!