Zabpelyhet hogyan szoktátok elkészíteni? Illetve mivel ízesítitek?
Én általában elkeverem 30 g fehérjeporral (csokis)
Plusz hozzá banán, fagyasztott meggy/eper stb.
Esetleg cukormentes kakaópor, kókuszreszelék, fahéj vagy más gyümölcsök.
Édesitőszer, mogyoróvaj, magvak.
Kávéba, vagy akár joghurttal.
Esetleg alma, aszaltgyümölcsök, méz...
Sok féle lehetőség van ízesítésre.
De így összegzésképpen, mindenféle gyümölccsel jó. A zabpelyhet akár hozzáadhat saját készítésű gyümölcslevekhez is, vagy ráönthetsz egy kis házi turmixot, smoothiet, de mikróba akár a banánturmixxal is beteheted.
Ha nem fogyókúrázol, akkor meg olvasztott étcsokival esetleg.
De akkor már le is írom én hogy készítem. Fele víz, fele tej + annyi zabpehely, h éppen csak ellepje és mehet a mikroba. Utána alma, banán, erdei gyümi vagy amit találok. :)
Édesítővel szoktam, 1-2 szemmel.
Tuti recept: 1 bögre zabpehely, 1 bögre tej, 1 bögre víz (itt egy kicsit csalni szoktam, kicsit több a tej, mint a víz), 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál méz
A pehely, tej, víz, vaníliás cukor, só be a lábosba. Sűrűn keverve felforralni - addigra besűrűsödik - még pár percig forralom és kész. Most teszem bele a mézet, elkeverem és már ehető is. Én valamilyen zamatos almával (starking, zöld alma...)vagy más idénygyümölccsel eszem, de lehet fagyasztottat is belerakni. Lehet házi lekvárral vagy szörppel leöntve, ízlés kérdése.
Szerintem a jó zabkása a megfelelő zabpelyhen múlik. Régebben a Lidl-ben árult volt a tuti, de megváltozott. Már nem fő úgy "szét", nem pépesedik. Most találtam a konkurenciánál (Aldi) a kék zacskósat, végre megint finomat ehetek!
én így készítem:3dl tej
4 evőkanál zabpehely
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál szilva,vagy meggy lekvár
Az egészet össze keverem,utánna kb. 80 C fokra hevítve fogyastom zöld teával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!