Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítés és az erőemelés...

Testépítés és az erőemelés között valami átfedést lehet találni, van valami köztes út?

Figyelt kérdés

Én nagyon sokat fejlődtem ahhoz képest ahol kezdtem, jó belenézni a tükörbe, de megmondom őszintén egy gyenge szarnak érzem magam.

Vannak olyan erőemelők, akik 70kg mint én, de 160kg-val lazán fekvenyomnak, kb 200kg-vak guggol és csak pislogok hogy a faszomba lehetséges ez...

és látom a teremben a nagy girillákat 90-100kg-val 110-120as mellkas V alakú hát, hegyomlás feeling megvan, biztos ő nem 3/4 éve tolják mint én, de konkrétan beszarnának ezalatt a súly alatt szó szerint...

és ilyenkor azt kérdezem, hogy létezik olyan, hogy nagyon erős is legyél és nagy is? és egyáltalán hogy alakulhat ki valakiben olyan erő hogy 70-75kg-san hogy ekkora súlyokat tudjon megmozgatni, amit ránézésre kétszer akkor emberek nem bírnak megmozdítani...

Kell biztos a genetika is, de én szeretnék erős is lenni, testem fejlődik, de nem vagyok elégedett én se magammal...

2014. nov. 26. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Sok év kell hozzá.
2014. nov. 26. 11:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Aki ilyen erős ilyen kis tömeggel az miért nem nő nagyobbra? Értem én, hogy más gyakorlatokat végez egy erőemelő, mást csinál teljesen mint egy testépítő és két különböző sport.

De nem értem, miért nem nő, hol van akkor az ereje, és aki kétszer akkora miért nem olyan erős?

Fura látni egy 100kg-s óriást hozzám képest az, úgy sétálva a teremben, hogy ő ott a király...

de hol az ereje? Valószínűleg összeesnék ha kapnék tőle egy pofont, de ettől függetlenül nem látom benne az igazi nyers erőt amit a teste tükröz...

2014. nov. 26. 11:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Én is egyre jobban növögettem de kezdtem ráunni, mert hol az erőm? Egyre szebb a testem, de az erőm?
2014. nov. 26. 11:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Az emberi test nem arra van kitalalva hogy ilyen súlyokat mozgasson. Ezen emberek nagyresze jópar maradandó belső serulest szenved. Ők ilyennek szulettek,tömör izmokkal es erős inakkal.

Rengeteg gyenge ember van aki nagyon vidáman éldegél úgy hogy a sajat testsúlyat meg se bírná mozditani fekvenyomasban.

Szerintem eleg káros hatasa ez a súlyzózasnak hogy akarmeddig eljut az ember,gyengenek erzi magat.

2014. nov. 26. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Van, egyszerűen rá kell menni az erofejlesztesre is, nagy sulyokkal. Power bodybuilding.

Az idegrendszer, izomzat alkalmazkodik az eroedzeshez.

Lehet az ember erős és nagy, lasd Zydrunas Savickas, aki 240 kg-ot nyom fej fölé. Ott aztán van erő.

2014. nov. 26. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!