Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez egy jóféle hátedzés szerint...

Ez egy jóféle hátedzés szerintetek?

Figyelt kérdés

Nem a saját kútfőmből vettem, hanem egy szakkönyvben olvastam, állítólag a régi iskola módszere és progresszív emelésnek hívják. Nem kell hozzá semmi csak rúd meg tárcsák. (A szerző jól le is fikázza a hátgépes lehúzást, kábeles evezést, gépes áthúzást, mint kislányoknak és tizenkét éves kisfiúknak való "cuccok")

A lényege az lenne, hogy egy hathetes ciklus alatt heti egyszer kell végezni. Kéthetente kell csökkenteni az ismétlésszámot (10, 8, 6), és minden héten emelni a súlyon gyakorlattól függően 2.5 vagy 5 kilót.

Ha az elemelésből 85 kilóval megy a tíz ismétlés ahhoz aránylanak a többi gyakorlatnál a súlyok;

2 sorozat: Helyből felvétel (40kg)

2 sorozat: Magasra húzás (50kg)

3 sorozat: Elemelés (80kg)

2 sorozat: Merev lábas elemelés (50kg)

2 sorozat: Döntött törzsű evezés (40kg)

Szerintetek ez működhet?

Csak mert nincs kedvem hat hetet elpazarolni!

2014. szept. 18. 17:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Működhet, én is itthon edzettem 3 évet (most teremben nyomom) és nekem sem volt csigám, szabad súlyokkal edzettem. Mondjuk a húzódzkodás azért alap volt.
2014. szept. 18. 18:00
 2/13 A kérdező kommentje:

Csak mert vettem egy könyvet, ami sok szempontból teljesen szembemegy a mai testépítő trenddel. Ez egy viszonylag új könyv, de a régi iskolát képviseli, amúgy (vagy pont ezért) elég eklektikus.

Gondolkoztam azon hogy mennyire fogadjam meg a szerző tanácsait, sok dolog elég meredek benne, de ezt a progresszív hátedzést szerintem kipróbálom.

Különben teremben folytatnám az edzéseket, lehet a többiek hülyének is fognak nézni, hogy egy olimpiai súlyzórúddal lenyomom az egész hátedzést!

Válaszolhat még akinek van valamilyen véleménye!

2014. szept. 18. 18:07
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem néznek hülyének, nem foglalkoznak másokkal az emberek.

Nálunk is van pár ember, akik erőemelő edzést végeznek, a csigát hanyagolják. Egyébként minden működik egy ideig. Ez a nagy igazság. :)

A másik pedig hogy minden egyénfüggő, nincs mindenkire egyaránt alkalmazható csodaterv.

2014. szept. 18. 18:11
 4/13 A kérdező kommentje:

Egyik haversrác, amikor lábedzésnél elkezdtem merev lábas elemelést csinálni, azt kérdezte hogy ez meg mire jó ez a gyakorlat, mert elég idiótán nézek ki, ahogy csinálom.

Persze poénkodva mondta, de látszott rajta, hogy tényleg nem tudja elképzelni ez most mi. Teszem hozzá a tag úgy heti háromszor nyom fekve és vagy hat-hét különböző gyakorlatok csinál a bicepszére, lábazni még egyszer sem láttam.

2014. szept. 18. 18:21
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkor hitelesen osztja az észt. :)
2014. szept. 18. 18:23
 6/13 A kérdező kommentje:

A vicc az hogy nem is olyan gyenge, bár nagyon zsíros, szerintem ha egyszer lediétázna, akkor semmi sem maradna rajta, kb. úgy nézne ki mint aki sohse edzett.

Na köszi a választ! Szerintem jövőhéttől kipróbálom ezt a Gallagher-féle módszert.

2014. szept. 18. 18:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Nincs mit, majd jön más is és ír valamit.
2014. szept. 18. 18:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Ja, már csak poén kedvéért írom, hogy ugyanez a faszi egy másiknak meg is magyarázta, hogy ő miért nem edz lábra. Azt mondta hogy minek eddzen lábra, ő úgyse szalad el soha senki elől, lábazni csak a b uzik szoktak!
2014. szept. 18. 18:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem aszondták, hogy ha nagy tömeget építesz a felső testedre, akkor attól a lábad is izmosodik, mert egyre nagyobb terhet kell cipelnie.
2014. szept. 18. 18:36
 10/13 A kérdező kommentje:

Egy szintig egyébként én ezt elhiszem, valamennyivel mégis nagyobb súlyt kell cipelnie egész nap.

A nagyobb okosság viszont, hogy lábedzés nélkül a felsőtestre is nehezebben megy az izomépítés.

2014. szept. 18. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!