Ez egy jóféle hátedzés szerintetek?
Nem a saját kútfőmből vettem, hanem egy szakkönyvben olvastam, állítólag a régi iskola módszere és progresszív emelésnek hívják. Nem kell hozzá semmi csak rúd meg tárcsák. (A szerző jól le is fikázza a hátgépes lehúzást, kábeles evezést, gépes áthúzást, mint kislányoknak és tizenkét éves kisfiúknak való "cuccok")
A lényege az lenne, hogy egy hathetes ciklus alatt heti egyszer kell végezni. Kéthetente kell csökkenteni az ismétlésszámot (10, 8, 6), és minden héten emelni a súlyon gyakorlattól függően 2.5 vagy 5 kilót.
Ha az elemelésből 85 kilóval megy a tíz ismétlés ahhoz aránylanak a többi gyakorlatnál a súlyok;
2 sorozat: Helyből felvétel (40kg)
2 sorozat: Magasra húzás (50kg)
3 sorozat: Elemelés (80kg)
2 sorozat: Merev lábas elemelés (50kg)
2 sorozat: Döntött törzsű evezés (40kg)
Szerintetek ez működhet?
Csak mert nincs kedvem hat hetet elpazarolni!
Csak mert vettem egy könyvet, ami sok szempontból teljesen szembemegy a mai testépítő trenddel. Ez egy viszonylag új könyv, de a régi iskolát képviseli, amúgy (vagy pont ezért) elég eklektikus.
Gondolkoztam azon hogy mennyire fogadjam meg a szerző tanácsait, sok dolog elég meredek benne, de ezt a progresszív hátedzést szerintem kipróbálom.
Különben teremben folytatnám az edzéseket, lehet a többiek hülyének is fognak nézni, hogy egy olimpiai súlyzórúddal lenyomom az egész hátedzést!
Válaszolhat még akinek van valamilyen véleménye!
Nem néznek hülyének, nem foglalkoznak másokkal az emberek.
Nálunk is van pár ember, akik erőemelő edzést végeznek, a csigát hanyagolják. Egyébként minden működik egy ideig. Ez a nagy igazság. :)
A másik pedig hogy minden egyénfüggő, nincs mindenkire egyaránt alkalmazható csodaterv.
Egyik haversrác, amikor lábedzésnél elkezdtem merev lábas elemelést csinálni, azt kérdezte hogy ez meg mire jó ez a gyakorlat, mert elég idiótán nézek ki, ahogy csinálom.
Persze poénkodva mondta, de látszott rajta, hogy tényleg nem tudja elképzelni ez most mi. Teszem hozzá a tag úgy heti háromszor nyom fekve és vagy hat-hét különböző gyakorlatok csinál a bicepszére, lábazni még egyszer sem láttam.
A vicc az hogy nem is olyan gyenge, bár nagyon zsíros, szerintem ha egyszer lediétázna, akkor semmi sem maradna rajta, kb. úgy nézne ki mint aki sohse edzett.
Na köszi a választ! Szerintem jövőhéttől kipróbálom ezt a Gallagher-féle módszert.
Egy szintig egyébként én ezt elhiszem, valamennyivel mégis nagyobb súlyt kell cipelnie egész nap.
A nagyobb okosság viszont, hogy lábedzés nélkül a felsőtestre is nehezebben megy az izomépítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!