Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik gyakorlatok mozgatják...

Melyik gyakorlatok mozgatják ezt a csontot?

Figyelt kérdés
az a helyzet, hogy elvan törve az V. metacarpus csontom, 23.-án szedik le a gipszet, de már minden vágyam menni a terembe... elvileg utána még 3 hónapig nem lehetne erőltetni.. ( megműtötték és fém van benne ).. mit csinálhatnék ? ez a csont a kisujj alatt van a kézfejben....
2014. nov. 25. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Nehezet nem emelhetsz, fekvőtámasz felejtve, és az összes tenyérrel való támaszkodásos forma, húzódzkodásokat is kerüld, tehát minden olyan, ami úgymond a tenyeredet terheli.
2014. nov. 25. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:

szigorúan az V. metacarpuson tapadó izmok:

-m. flexor carpi ulnaris= "kisujj felőli oldali kézhajlító"-> a csuklóízűletben hajlít

-m. extensor carpi ulnaris= ugyanaz mint az előző, csak feszítő

-m. opponens digiti minimi= kiujjat opponálja

-mm. interossei dorsales et palmares= " kézháti és tenyéri kézközépcsonti izmok"- ujjak mozgatásaiban vesznek részt

már ez sem kevés, de sajnos gyakorlatilag az összes olyan mozgás bezavarhat, amiben mozog a kezed, csuklód....nem tudom hogy mi a legjobb megoldás, lábra tudsz edzeni, de azon kívül nem tudom. gondolom gépeken több mindent lehet próbálgatni, mint szabad súllyal, esetleg edzőpartner segítségével.

2014. nov. 25. 12:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát a láb is necces lehet, ha nem tudod a súlyt megfogni :-/

Saját súllyal guggolás, kitörések, hasprés, lábemelés, ilyeneket tudsz esetleg.

Semmiképp ne erőltesd, a legfontosabb az, hogy meggyógyuljon. Ha újra műteni kell, akkor sokkal hosszabb ideig nem fogsz tudni majd edzeni!

2014. nov. 25. 12:37
 4/10 A kérdező kommentje:
lehet le kéne szálkásítanom.. akkor amúgy se dolgoznék nagy súlyokkal
2014. nov. 25. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
de, ahogy írtam, szerintem egy segítővel, (aki pl az edzőpartered, így neki sem plusz idő) tudnál gépeken edzeni, ha ő felpakol neked :)
2014. nov. 25. 13:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Kértél, hogy írjak. De a többiek mindent jól leírtak, nem tudnék hozzátenni okosat. Annyit azért tudnod kell, hogy szálkásításkor SEM! kis súlyokkal dolgozunk. Egy nagyfokú barom tévhit az, hogy kis súllyal kell szálkásítani. Izomvesztés lesz vele, ha visszaveszed a terhelést. Szálkásításkor is marad a nagy súlyos edzés, csak az étrend változik és több aerob edzés megy mellé.

Aki nem hiszi: googleba: szálkásítás tévhitek.

:)

2014. nov. 25. 16:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen :) hogyha be bandazsolnam a kezem akkor se edzhetnek nagy sulyokkal?
2014. nov. 25. 19:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha eltört, akkor az nem sokat segítene szerintem.
2014. nov. 25. 19:46
 9/10 A kérdező kommentje:
ha szinten tartó étrendet nyomok és egy kis plusz cht viszek hozzá, és ez időben edzek hasra, akkor lehet növekedés zsírosodás nélkül ?
2014. nov. 25. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Izmosodni kalória plusszal tudsz és persze kemény edzéssel, elegendő pihenéssel. Ha nincs meg a kellő terhelés az izmoknak, akkor nem fognak fejlődni.
2014. nov. 25. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!