Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A Testalkatok kategorizálása...

A Testalkatok kategorizálása hülyeség?

Figyelt kérdés

4 hónapja edzek, a 4 hónap alatt 7 kilót gyarapítottam, semmi zsir nem jött fel rám, csak izom, ha valaki nem ismerne nem hinné el hogy nagyon zsír nincs rajtam, ezt mindenkire rábízom hogy elhiszi e vagy sem.

Eddig az ektomorph kategóriába soroltam magam, magas, vékony, keskeny vállak, stb, a 4 hónap alatti fejlődésem után azon gondolkoztam hogy valóban ebbe a kategóriába esnék? Egy ismerősöm aki mesomorph kategóriába esik "ha ilyen létezik", sokkal kissebbnek tűnik mint én, a vállaim látványosan szélesebbek, a hátam deltás. Az izmaim jobban látszanak. Teljesen másik kategóriába tartozok mint gondoltam? Vagy csak a super alacsony testzsír % miatt tűnik így?

2014. nov. 1. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondjuk, hogy ezek a tényezők egymást befolyásolnák, hanem hogy egyazon pontból indulnak ki. Vannak testalkatkategóriák, ha jól használjuk fel őket, akkor segítenek megtalálni a számunkra legjobb módszert. És persze olyat se mond senki értelmes, hogy márpedig csak és kizárólag ez a három, netán fifty-fifty kereszteződések vannak. Van, akinél jobban dominál valamelyik, van, akinél nem. A világ már csak így működik sokmindenben, legyen szó testalkatról, személyiségről, zenei ízlésről, hajszínről, ésatöbbi ésatöbbi. Csupán kellő érettség kell, hogy az ember megértse miről van szó, és hogy elkerülje a szélsőségeket.
2014. nov. 2. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:

De most miben lesz mas ha azt mosja valaki hogy neked szeles a csipod keskeny a vállad könnyen izmosodsz és nehezen zsirosodsz.

Mint ha azt mondana hogy igen hmm felig mezomorf csontozatod van ektomorf anyagcserevel es egy kis mezpmorf izmosodasi kepesseggel fuszerezve.

Mondj el nekem egy olyan dolgot amikor hasznos tudni milyen kategoriaba vagy.

Az egeszet egy pszichologus talalta ki aki azt akarta megnezni hogy a bortonben levo emberek kozott mennyi az izmosabb alkat. Semmi haszna nincs ezeknek.

2014. nov. 2. 14:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért, hasznos, mert tudom, mire számítsak. Ha keskeny vállövű és széles csípőjű vagyok, akkor nem fogom azt várni, mikor lesz majd ez fordítva, és netán úgy edzeni az izomcsoportokat, hogy valamennyire ellensúlyozzam az A-alakot. Ha ektomorf vagyok, akkor tudom, hogy nem kell fosni a kalóriáktól, és nem érdemes izoláltan megdolgozni a kisebb izmokat. Ha meg totál kevert vagyok, akkor meg egyik adottság előnyei/hátrányai felé sem tudok elmozdulni.
2014. nov. 2. 14:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Azért elég sokszor beleillenek az emberek a megadott kategóriákba a tapasztalat alapján. Kismilliószor el lett mondva, hogy miért és kik találták ki egyébként többen is, egymástól függetlenül ezt a rendszert, mi a haszna, mi az, amiben nem jelent segítséget, hogy mennyire kell hozzá ragaszkodni (nem véresen komolyan). Az is el lett mondva, hogy a felsorolt tulajdonságok sohasem egymásra hatnak, hanem közös az eredetük.

Értem én, hogy idegesítő, amikor valaki ennyire görcsösen ragaszkodik hozzá, a rendszer jobbára tényleg nem több holmi fun factnál, de attól még a ló túloldalára való átesés és tények élből való tagadása nem old meg semmit.

2014. nov. 2. 17:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!