A Testalkatok kategorizálása hülyeség?
4 hónapja edzek, a 4 hónap alatt 7 kilót gyarapítottam, semmi zsir nem jött fel rám, csak izom, ha valaki nem ismerne nem hinné el hogy nagyon zsír nincs rajtam, ezt mindenkire rábízom hogy elhiszi e vagy sem.
Eddig az ektomorph kategóriába soroltam magam, magas, vékony, keskeny vállak, stb, a 4 hónap alatti fejlődésem után azon gondolkoztam hogy valóban ebbe a kategóriába esnék? Egy ismerősöm aki mesomorph kategóriába esik "ha ilyen létezik", sokkal kissebbnek tűnik mint én, a vállaim látványosan szélesebbek, a hátam deltás. Az izmaim jobban látszanak. Teljesen másik kategóriába tartozok mint gondoltam? Vagy csak a super alacsony testzsír % miatt tűnik így?
Valószínű ekto-mezo keverék vagy.
Am. nem annyira hülyeség kategorizálni, de szerintem nem csak 3 kategória van, hanem 7:
-Ekto
-Mezo
-Endo
-Ekto-Mezo
-Mezo-Endo
-Ekto-Endo
-Ekto-Mezo-Endo
És persze ezek se feltétlenül úgy, hogy 50% endo 50% mezo, tehát az arány lehet eltérő.
nincssenek ilyen kategoriak.
Azok a tulajdonságok amik ezeket meghatározzák mint a csontozat,anyagcsere, izmosodási képesség egymást nem befolyasoljak es semmi értelme ilyeneket megállapitani.
Elég egyszerűen ránézésre is be lehet lőni, hogy kb. ki merre hajlok :
1. Testalkat / csontozat (vékony / vastag) ez nagyjából elárul mindent
2. Csipő szélessége és vállak távolsága
3. Izomépítési / zsírosodási képessége az egyénnek
4. Anyagcseréje (Ettől függ, hogy mennyi tápanyagra van szüksége a fogyáshoz, illetve testúly növeléséhez)
5. Erő (Álltalában a mezonak és endonak sokkal nagyobb az ereje, mint a sima ectonak)
Nos vannak tiszta testalkat típusok és vannak keverékek (az emberek nagy része keverék)
!!!! De csak az számít, hogy magadból kihozd, amit lehet, mert amivel születtél azt kell elfogadni, hiába síránkoznál, hogy te miért nem vagy x testípusú emberke. Ha a korlátaidból ki tudod hozni a maxot, már te vagy a legjobb ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!