Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A Testalkatok kategorizálása...

A Testalkatok kategorizálása hülyeség?

Figyelt kérdés

4 hónapja edzek, a 4 hónap alatt 7 kilót gyarapítottam, semmi zsir nem jött fel rám, csak izom, ha valaki nem ismerne nem hinné el hogy nagyon zsír nincs rajtam, ezt mindenkire rábízom hogy elhiszi e vagy sem.

Eddig az ektomorph kategóriába soroltam magam, magas, vékony, keskeny vállak, stb, a 4 hónap alatti fejlődésem után azon gondolkoztam hogy valóban ebbe a kategóriába esnék? Egy ismerősöm aki mesomorph kategóriába esik "ha ilyen létezik", sokkal kissebbnek tűnik mint én, a vállaim látványosan szélesebbek, a hátam deltás. Az izmaim jobban látszanak. Teljesen másik kategóriába tartozok mint gondoltam? Vagy csak a super alacsony testzsír % miatt tűnik így?

2014. nov. 1. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A szálkás forma nagyobbnak tűnik.
2014. nov. 1. 23:05
 2/14 Musclemore ***** válasza:
Hány éves vagy?:D
2014. nov. 1. 23:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Valószínű ekto-mezo keverék vagy.

Am. nem annyira hülyeség kategorizálni, de szerintem nem csak 3 kategória van, hanem 7:

-Ekto

-Mezo

-Endo

-Ekto-Mezo

-Mezo-Endo

-Ekto-Endo

-Ekto-Mezo-Endo

És persze ezek se feltétlenül úgy, hogy 50% endo 50% mezo, tehát az arány lehet eltérő.

2014. nov. 1. 23:08
 4/14 A kérdező kommentje:
21 vagyok, köszi a válaszokat, utána olvastam hogy, ha valaki elfogadja hogy, akármilyen testalkatból akármekkorára képes fejlődni, akkor sokkal jobban fog fejlődni mert mentálisan megszűnik a korlát ami vissza foghatja a fejlődését. pl: egy ekto azt feltételezné hogy sokkal kevesebb izomtömeget tud csak magára szedni mint egy másik testalkat, szerintem ez a fejben dől el. Rengeteg dolog múlik az ember gondolkodásán.
2014. nov. 1. 23:12
 5/14 anonim ***** válasza:

nincssenek ilyen kategoriak.

Azok a tulajdonságok amik ezeket meghatározzák mint a csontozat,anyagcsere, izmosodási képesség egymást nem befolyasoljak es semmi értelme ilyeneket megállapitani.

2014. nov. 1. 23:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is ektónak gondoltam magam de az utóbbi fél évben 7 kilót szedtem fel,ebből legalabb 5 kg izom
2014. nov. 1. 23:59
 7/14 A kérdező kommentje:
Szerencsés vagyok eddig semmi zsír nem jött fel.
2014. nov. 2. 00:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek ilyen kategóriák, mivel megalkottak a rendszert, és használják. De minden kategóriában további alkategóriák vannak, és ezek kombinációi is. Arnold azt írja a testepites nagy enciklopédiájaban, hogy 1-7ig osztalyozzak az alapkategoriak dominanciajat, és össze-vissza keveredve összesen 88 alkategória van a rendszerben. Szóval elég bonyolult besorolnod magad :D
2014. nov. 2. 07:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Elég egyszerűen ránézésre is be lehet lőni, hogy kb. ki merre hajlok :

1. Testalkat / csontozat (vékony / vastag) ez nagyjából elárul mindent

2. Csipő szélessége és vállak távolsága

3. Izomépítési / zsírosodási képessége az egyénnek

4. Anyagcseréje (Ettől függ, hogy mennyi tápanyagra van szüksége a fogyáshoz, illetve testúly növeléséhez)

5. Erő (Álltalában a mezonak és endonak sokkal nagyobb az ereje, mint a sima ectonak)

Nos vannak tiszta testalkat típusok és vannak keverékek (az emberek nagy része keverék)

[link]

!!!! De csak az számít, hogy magadból kihozd, amit lehet, mert amivel születtél azt kell elfogadni, hiába síránkoznál, hogy te miért nem vagy x testípusú emberke. Ha a korlátaidból ki tudod hozni a maxot, már te vagy a legjobb ;)

2014. nov. 2. 09:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Ennyi
2014. nov. 2. 12:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!