Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hosszú távon hátedzésnél...

Hosszú távon hátedzésnél elkerülhetetlen a gurtni használata?

Figyelt kérdés
Ha már elég nagy súlyt tudunk pakolni a rúdra evezésnél, azt az alkar nem fogja bírni, főleg hogy nem használhatunk vegyes fogást, mint felhúzásnál.

febr. 16. 02:40
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem akarod, hogy az alkarod és a fogásod limitáló tényező legyen, akkor elkerülhetetlen a gurtni.
febr. 16. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Kétkezes hátgyakorlatokat 100 kg körül, vagy 100+ kilóval csinálom, nem használok gurtnit, és sosem használtam. A kezdetektől fogva ahogy a súly nőtt, úgy erősödött a fogásom. Sosem éreztem, hogy a fogásom nem elég erős, és ez hátráltatna.

Ez nem egyedi eset a te fogásod ugyan úgy meg fog erősödni, ha nem használsz gurtnit. Nem úgy kell elképzelni, hogy ma 60 kilóval csinálod a lehúzást, jövő héten, már 110 kilóval.

Persze ez a te döntésed.

febr. 16. 10:18
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem nem.

60kilós egykezesekkel evezek 6-8-akat, és bírja az alkarom...

egyedül a román felhúzáshoz használok gurtnit, 180kilót már tényleg nem bírok fogni 30-35 másodpercig.

tegnapelőtt 09:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha 120kg-ig tudok gurtni nélkül evezni, az felett nem, akkor gyenge a fogásom, vagy ez természetes?
tegnap 02:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Természetes.
tegnap 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!