Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért másabb a szénhidrátból...

Miért másabb a szénhidrátból bevitt energia, mint a zsírból bevitt?

Figyelt kérdés

Pl. nekem még a mai napból hiányzik mondjuk 90 kalória kb.

mi van, ha 10g zsírral pótolom ki?

mi van, ha inkább 23g szénhidráttal?

:D

Igen, a kcal számolás hülyeség, de most eszembe jutott egy ilyen kérdés.

2014. okt. 29. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:
A ch jobban megemeli az inzulinszinted, ami elősegítheti a zsírraktározást. Persze az összes kalória ami jobban számít, de picit ez is befolyásolja a dolgokat.
2014. okt. 29. 21:36
 2/9 A kérdező kommentje:
de ha lassú felszívódású ch-t eszek? akkor nem dobja meg az inzulint.
2014. okt. 29. 21:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor kevésbé, így van. De jobban, mint a zsír. Ezzel nem azt írtam, hogy zsírt egyél.
2014. okt. 29. 21:43
 4/9 A kérdező kommentje:
ja meg hallottam hogy tömegnöveléskor nem jó ha nagyobb vagy egyenlő részben van a zsír, mert nem tudsz edzés alatt a glikogénraktárakból energiát szedni vagy ilyesmi?
2014. okt. 29. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Két különböző módik használódik fel, a ch-k gyors energiaforrást jelentenek a testnek, a zsírok pedig lassút. Itt egy kis ábra :)

[link]

2014. okt. 29. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Kinek mi jön be. Általában zsírból elég 1g x ttkg, fele telítetlenből.
2014. okt. 29. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:

miért? mert máshogy használja fel a szervezet.

próbáld ki, majd ha lesz kocsid, és ha benzines, tankolj bele gázolajat. Ha diesel, akkor meg 98-ast.

2014. okt. 30. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Az a lényeg hogy fehérjéből (2-2,5g x ttkg) meg zsírból (1g x ttkg) van egy limit ami a napi ideális és a fennmaradó kalória marad szénhidrátra, tehát ha aznapra neked még belefér akár 1 kanál kókuszzsírt is elnyalhatsz nem lesz nagyobb bajod mert beépül a szervezetedbe.

De mondjuk ha marad zsír és szénhidrát is akkor egy kisebb süti vagy keksz szerintem finomabb csak férjen bele abba a 90 kalóriába :)

2014. okt. 30. 12:52
 9/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

#7!

Mi újság?

2014. nov. 2. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!