Kell izomlázat és bedurranást érezni súlyzós edzés után?
Izomlázam csak elvétve van és akkor is kicsi.
A vállaim még csak bedurrani sem igen szoktak.
Nincs külön edzéstervem,változó ismétlésszámokkal edzek.
Van, hogy 3X8-10 ismétlést végzek egy feladatból van, hogy 5x5-öt, esetleg ezután még egy kicsit. Heti egyszer vagy kétszer. Erőben valamennyit fejlődtem,de nőni nem igen sikerült pedig több húst és tojást eszem.
Valószínű rosszul edzek és táplálkozom,mert leginkább csak felesleg sikerül felkapnom :-)
De visszatérve a kérdésre, kell izomlázat érezni?Jó ha van vagy sem? Teljes elfáradásig kell edzeni vagy hagyni kell valami tartalékot? Én nem szoktam egy izom teljesítőképességének a határáig elmenni !
Izomlázat nem kell érezni.
Ha van, az azt mutatja, hogy hirtelen edzettél rá egy olyan izomcsoportra, amire eddig nem edzettél.
Persze ritkán előfordulhat úgy is izomláz, hogy egy olyan izomcsoportot edzel, amire egyébként szoktál edzeni, de sokkal nagyobb erőt fejtesz ki.
"Teljes elfáradásig kell edzeni vagy hagyni kell valami tartalékot?"
Igazából sosem megyünk el az izom teljesítőképességének a határáig, mert az izom folyamatosan regenerálódik valamilyen mértékben.
Edzésnél adj bele mindent, és menj el addig, amíg úgy érzed, hogy már nem bírod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!