Ez az edzésterv megfelelő egy kezdő számára? 20/L
Kb. 2-3 hete kezdtem edzeni, még sajnos keveset bírok mivel ezelőtt sosem mozogtam, de szeretnék minél szebb izmokat. Edzőteremre jelenleg nem futja, így otthon kezdtem hozzá (3 kilós súlyzóim vannak). Most 52 kiló vagyok a 168 centimhez, és napi 80 g fehérjét eszem, szénhidrátból ált 170 körül sikerül, zsír 40g.
Az edzésem minden hétköznap:
hasprés 2x30
gugolás 2x30
bicepsz állva 2x30
tárogatás 2x10
vállból nyomás 2x10
felrúgás hátra (talán szamárrúgásnak hívják) 2x20
Alapjában nem rossz, de én tennék még bele fekvőtámaszt, kitörést, tricepsz, hát-, és vádligyakorlatot is. Pl. két szék között tolódzkodás, egykezes evezés, plank, ,tricepsznyújtás, vádlira pipskedés. Hasprésből csinálj többfélét, pl. oldalra, felfelé nyújtott lábbal,a lábemelés is jó.
És semmiképp ne edz minden nap. Bőven elég eleinte hetente 3szor.
A 3 kilót már biztosan kinőtted, kell a terhelés, különben nem lesz izom. Nem kell 30 ismétlés, bőven elég a 10-15, de ahhoz akkora súly kell, amivel még épp meg tudod csinálni.
ez egy gyors átmozgatás,de nem kellene minden nap ugyanarra edzeni és az ismétlésszám is túl magas.
ha otthon edzel akkor a fegyencedzést kezd el,abból a veterán edzéstervet,amit kiegészíthetsz súlyzós gyakorlatokkal.pl
hétfő-
vízszintes húzás
bicepsz állva
koncentrált bicepsz
vádli
kedd-
plank
híd
lábemelés
hasprés
kardió mondjuk ugrókötél
szerda-
pike push up
oldalemelés
oldalemelés döntött törzzsel
csütörtök-
plank
lábemelés
hasprés
híd
kardió
péntek-
vízszintes húzás
guggolás
vádli
szombat-
fekvőtámasz
tárogatás
börtön tolódzkodás
tricepsz nyak mögé
vasárnap pihenő
de besűrítheted 5 naposra is,ahogy szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!