Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van értelme a nagy dózisú...

Van értelme a nagy dózisú vitaminoknak?

Figyelt kérdés
Egy orvos azt mondta nekem, hogy felesleges ilyen sok vitamint szedni, mert a szervezet úgyse tudja hasznosítani.
2014. okt. 20. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy kinek mi a nagy dózisú. Egy mega daily one vagy vitabolic simán kell egy sportolónak, de egy monster pakkot én is sokallok pl egy 70 kilós hobbisportolonak.
2014. okt. 20. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
Alapvetően kétféle vitamin van. Zsírban és vízben oldódóak. Ha zsírban oldódóból sokat veszel be, akkor a fel nem használt a zsírrétegben marad, ha nincs zsírréteg akkor lesz (mivel a túlzott vitaminmennyiség miatt termel a szervezet). Ha vízben oldódóból veszel be sokat, akkor az első pisiléssel kijön a hasznosítatlan.
2014. okt. 20. 09:45
 3/8 Tyler913 ***** válasza:
Igen,egy hobbisportolónak teljesen fölösleges a nagy dózis (pl. Monster Pak,Animal Pak). De ha eszel rendesen gyümölcsüt-zöldséget,akkor még a közepes kategória is (Multi-pro).Szerintem rendes étkezés mellett egy alapvitamin elég.
2014. okt. 20. 12:32
 4/8 anonim ***** válasza:

2-nek:

Bármilyen hihetetlenül is hangzik: van zsíranyagcsere. :)

2014. okt. 20. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Zsírréteget nem igazán fog a túlzott vitaminmennyiség miatt termelni a szervezet, ez nem így működik. A zsírosodás folyamata nem ettől függ.

És a zsírban oldódó vitaminok igenis lehetnek toxikusak, túl lehet őket adagolni. Ezért nem lesz előrébb egy átlag súlyú hobbisportoló megadózisú készítményekkel. Egy MDO, vagy egy Vitabolic erősségű megteszi véleményem szerint.

2014. okt. 20. 15:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Persze, a vizet is túl lehet adagolni.

De a zsírban oldódó vitaminoknál is olyan mennyiséget kellene folyamatosan, évekig szedni ahhoz, hogy toxikusak legyenek, ami nem Monster Pack kategória, hanem annál is több.

A zsírban oldódó vitaminokra inkább úgy kell tekinteni, hogy a szervezet jobban tudja raktározni (ami nem egyenlő azzal, hogy toxikusan felhalmozódik!), vagyis a vízben oldódókkal ellentétben nem szükséges naponta pótolni.

Nyilván a szükségleteknek megfelelően lehet, csak nem feltétlenül baj, ha kimarad 1-1 nap vagy akár 1 hét.

2014. okt. 20. 17:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyszer azon megy a rinya, hogy úgyse hasznosul, máskor meg arról, hogy mind megdöglünk a túladagolástól. Namostakkor.

Egy tápkiegszinten közepes vitamin nem hiszem, hogy bármi gondot okozna (én most Mypro Alpha Ment szedek egy jóideje mellé C meg D vitamint így télre), egyszerű, kompakt megoldás. Az ilyen "eszem zöldségeket"-szövegeket meg azért nem szeretem, mert kétlem, hogy az ilyenek többsége tisztában lenne azzal, hogy valójában mennyi vitamint is eszik egy nap. Úgy meg azért lutri.

2014. okt. 20. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Pl. azokra a készítményekre gondoltam, amelyek 400% RDA A vitamint tartalmaznak. Na most, egy 60 kilós gyereknek hosszútávon aki ráadásul még esetleg nem is rendesen edz, hanem csak olyan ímmel-ámmal, annak lehet, hogy sok.
2014. okt. 20. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!