Edzésterv+sérülés, többi lent. Valaki?
Első kérdésem hogy azt hiszem hogy meg van húzódva a vállam,ilyenkor mindenképp pihentetnem kéne az edzést?És mennyi idő alatt jön rendbe az ilyen?
Második kérdésem edzéstervvel kapcsolatos,mégpedig:hétfőn,kedden és csütörtökön van általában időm edzeni,most így van elosztva:H:mell,bicepsz,K:tricepsz,has,CS:hát,váll
azt olvastam hogy a mellet,tricepszet és a vállat nem ajánlatos külön edzeni,legalább 2 legyen egyszerre.Nektek erről mi a véleményetek?
Így jobb lenne?H:mell,bicepsz,K:hát,has,CS:tricepsz,váll
más javaslatot is szivesen meghallgatok.
És még mielőtt egyből beesorolnátok a divatgyúró kategóriába azért mert nem lábazok,elmondom hogy azért nem mert sérült a térdem+focizok.
Sérült térddel focizol?
Am én a mellet tricepszel edzeném együtt.
hátat bicepszel
és akkor marad váll, has
Egy vállsérülésnél addig ne edz (legalább is vállra), amíg tényleg rendbe nem jön. Lehet, hogy úgy érzed, hogy ettől függetlenül bírnál 1-2 gyakorlatot, de sokkal többet érsz a pihenéssel, addig is regenerálódsz. Hogy sok sportolót idézzek: az izom nem a teremben nő, hanem otthon.
A másik. Én mell-tricepszet javasolnék egy napra, mivel mind2 izomcsoportnál toló mozdulatokat végzel, ergó ha egy melledzés után állsz neki tricepszezni, a karod már be van melegedve, sokkal kisebb a sérülésveszély. Én mondjuk a mell-tricepsz kombó után még bicepszezni is szoktam, mivel az húzó mozdulatokat igényel és amíg bicepszezel, addig nyújtod a bedurrant tricepszed. (fontos, hogy ezek kis izomcsoportok, nem kell 26 féle gyakorlatot csinálni náluk).
Egy hát-váll edzést javaslok még, mivel a húzómozdulatoknál kiválóan bemelegíted a vállizmaid. Első gyakorlatnak egy válledzés szerintem inkább rosszul sül el, mint jól.
Ami a lábat illeti, sérült térddel semmiképp, a focinál meg intenzíven edzed, főleg a sprintekkel, de azért heti egy alkalommal a teremben is megmozgathatnád a lábad (miután felépülsz), mert teljesen máshogy terheled egy helyben, súlyokkal, mint futás közben.
Olyan szempontból jó az elképzelés, hogy nem telik el egy hét 1-1 izomcsoport edzése között. Viszont így, ahogy leírtad, 2 edzésnapot csinálsz (gyakorlatok szempontjából) és így egy "A" és egy "B" hétre osztod az edzést.
"A" hét:
hétfő: mell-tricepsz-bicepsz
kedd: váll-hát-has
csütörtök: mell-tricepsz-bicepsz
"B" hét:
hétfő: váll-hát-has
kedd: mell-tricepsz-bicepsz
csütörtök: váll-hát-has (és kezdődik elölről)
én ezt javaslom:
hétfő: mell-tricepsz-bicepsz
kedd: láb-has
csütörtök: váll-hát-has (ezután még csinálhatsz mondjuk szuperszettben 1 bicepsz és 1 tricepsz gyakorlatot -de csak egyet-, viszont akkor adj neki, mindeegyikből 12-14 ismétlés és ezt csináld meg 5x)
Amíg sérült a térded, akkor a kedd is legyen pihenőnap, esetleg hasazz akkor is vagy edz vádlira, akkor nem kell hajlítanod a térded
* max ülve végezz vádligyakorlatot!
** melledzés elég 1 héten 1x, legalább is szerintem, nagyobb izom, több idő kell a regenerálódásra, és nálam pl ha mell nap után rakok be vállat, nem a legkellemesebb a válledzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!