Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésterv+sérülés, többi...

Edzésterv+sérülés, többi lent. Valaki?

Figyelt kérdés

Első kérdésem hogy azt hiszem hogy meg van húzódva a vállam,ilyenkor mindenképp pihentetnem kéne az edzést?És mennyi idő alatt jön rendbe az ilyen?

Második kérdésem edzéstervvel kapcsolatos,mégpedig:hétfőn,kedden és csütörtökön van általában időm edzeni,most így van elosztva:H:mell,bicepsz,K:tricepsz,has,CS:hát,váll

azt olvastam hogy a mellet,tricepszet és a vállat nem ajánlatos külön edzeni,legalább 2 legyen egyszerre.Nektek erről mi a véleményetek?

Így jobb lenne?H:mell,bicepsz,K:hát,has,CS:tricepsz,váll

más javaslatot is szivesen meghallgatok.

És még mielőtt egyből beesorolnátok a divatgyúró kategóriába azért mert nem lábazok,elmondom hogy azért nem mert sérült a térdem+focizok.

#edzésterv #vállhúzódás
2014. okt. 19. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Sérült térddel focizol?

Am én a mellet tricepszel edzeném együtt.

hátat bicepszel

és akkor marad váll, has

2014. okt. 19. 16:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez egy másik történet,mindjárt vége a félszezonnak és megyek egy komolyabb kivizsgálásra.Köszi a tippet!
2014. okt. 19. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy vállsérülésnél addig ne edz (legalább is vállra), amíg tényleg rendbe nem jön. Lehet, hogy úgy érzed, hogy ettől függetlenül bírnál 1-2 gyakorlatot, de sokkal többet érsz a pihenéssel, addig is regenerálódsz. Hogy sok sportolót idézzek: az izom nem a teremben nő, hanem otthon.

A másik. Én mell-tricepszet javasolnék egy napra, mivel mind2 izomcsoportnál toló mozdulatokat végzel, ergó ha egy melledzés után állsz neki tricepszezni, a karod már be van melegedve, sokkal kisebb a sérülésveszély. Én mondjuk a mell-tricepsz kombó után még bicepszezni is szoktam, mivel az húzó mozdulatokat igényel és amíg bicepszezel, addig nyújtod a bedurrant tricepszed. (fontos, hogy ezek kis izomcsoportok, nem kell 26 féle gyakorlatot csinálni náluk).

Egy hát-váll edzést javaslok még, mivel a húzómozdulatoknál kiválóan bemelegíted a vállizmaid. Első gyakorlatnak egy válledzés szerintem inkább rosszul sül el, mint jól.

Ami a lábat illeti, sérült térddel semmiképp, a focinál meg intenzíven edzed, főleg a sprintekkel, de azért heti egy alkalommal a teremben is megmozgathatnád a lábad (miután felépülsz), mert teljesen máshogy terheled egy helyben, súlyokkal, mint futás közben.

2014. okt. 20. 18:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát inkább pihentetek akkor most mindent,mert a fekvenyomásnál is érzem hogy fáj a vállam,szóval inkább megvárom míg rendebejön.Köszönöm szépen a válaszod,rengeteget segítettél!
2014. okt. 21. 17:51
 5/7 A kérdező kommentje:
még egy kérdésem lenne,ugye írtad hogy a mell+tricepsz után szoksz még bicepszezni is,na most én hetente ugye háromszor járok edzeni,csinálhatom úgy,hogy hétfő:mell,tricepsz,bicepsz,kedd:hát,váll,has,és csütörtök megint mell,tricepsz,bicepsz,hétfő hát,váll..stb.nem lenne túl megterhelő?és ha ne így csináljam akkor melyiket rakjam külön napra(csütörtökre)?
2014. okt. 21. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Olyan szempontból jó az elképzelés, hogy nem telik el egy hét 1-1 izomcsoport edzése között. Viszont így, ahogy leírtad, 2 edzésnapot csinálsz (gyakorlatok szempontjából) és így egy "A" és egy "B" hétre osztod az edzést.

"A" hét:

hétfő: mell-tricepsz-bicepsz

kedd: váll-hát-has

csütörtök: mell-tricepsz-bicepsz

"B" hét:

hétfő: váll-hát-has

kedd: mell-tricepsz-bicepsz

csütörtök: váll-hát-has (és kezdődik elölről)

én ezt javaslom:

hétfő: mell-tricepsz-bicepsz

kedd: láb-has

csütörtök: váll-hát-has (ezután még csinálhatsz mondjuk szuperszettben 1 bicepsz és 1 tricepsz gyakorlatot -de csak egyet-, viszont akkor adj neki, mindeegyikből 12-14 ismétlés és ezt csináld meg 5x)

Amíg sérült a térded, akkor a kedd is legyen pihenőnap, esetleg hasazz akkor is vagy edz vádlira, akkor nem kell hajlítanod a térded

2014. okt. 22. 07:57
 7/7 anonim ***** válasza:

* max ülve végezz vádligyakorlatot!

** melledzés elég 1 héten 1x, legalább is szerintem, nagyobb izom, több idő kell a regenerálódásra, és nálam pl ha mell nap után rakok be vállat, nem a legkellemesebb a válledzés

2014. okt. 22. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!