Most akkor, hogyan kell helyesen guggolni?
Úgy, hogy a térd ne kerüljön a lábfej elé, vagy elég simán csak leguggolni. A shop builderes csávó a youtubeon simán csak leguggol, máshol meg a fenékből indítást mondják, úgy, hogy a térd marad a lábfejjel egyenes vonalban.
Melyik a jó?
Nagyban függ az ember felépítésétől. Egy nagyon hosszú combú egyén nem fog tudni úgy guggolni mint egy alacsonyabb ember. Amúgy is két fajta guggolást különböztetünk meg. Egy erőemelőt, mikor a rúd a hátsó delta és a trapéz izom között helyezkedik el és a végrehajtásakor kicsit előrébb dől az egész törzsed illetve egy "olimpiai" guggolást ahol a rúd feljebb helyezkedik el a csuklyán és jobban "bele tudsz ülni".
A térd nem mozgása előrébb a lábfejednél pedig szimplán értelmetlenség.
Hosszú comb stimmt :-)
Akkor ezért lehet nehéz a csípőt rendesen hátratolni? Így nem tudok annyira mélyre menni (vízszintes alá csak picivel megy, különben seggreülök)
Utolsó, nem csak rúddal lehet guggolni, én egyenlőre kézisúlyzóval csinálom)
http://www.youtube.com/watch?v=zoZWgTrZLd8 Így kell csinálni egy tökéletes teljes olimpiai guggolást.
Viszont egy hybrid guggolással jobban jársz. Annak is az az alapja mint az olimpiainak szóval eloszor azt nézd meg utána ezt. http://www.youtube.com/watch?v=qu6-KiPL89c
Arról is szo van miért hulyeség hogy a térd ne menjen a lábfej elé.
Annyi a lényeg hogy a sarkadon legyen a súly ne a láujjaidon.
Köszi marcii, megnéztem a videókat, de annyira nem tudok angolul, hogy értsem amit mond a csávó. :-(
Nem írnád le nekem röviden a lényeget?
Maga a videó a lenyeg hogy mit csinál.
Kb annyi hogy1. nagyon feszuljon a felso hát lapockak osszehuzva a karod a tested mellé feszitve.
2. A térdeddel inditsd a mozdulatot és utána ulj hátra.
Kicsit szét menjenek a térdeid ne elore igy a sarkadon marad a súly.
Ez a sima olimpiai guggolas.
A hibrid guggolásban kicsit széjelebb vannak a lábaid és csak picivel párhuzamos alá mész le. Ez jobb mert nagyobb suylt használhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!