Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem tudom bedurrantani az...

Nem tudom bedurrantani az izmot, mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Konkrétan a fenekemet és a hátamat. Lehet ez attól, hogy magas vagyok?

A fenékre guggolást és kitörést csinálok, de csak a combomat érzem. KOncentrálok a fenekemre, rakosgatom a lábamat, kisebb nagyobb terpesz, lábfejet is rakosgatom, de továbbra is csak a combot érzem.

A hátamnál pedig olyan mintha csak a vállamból húznám pl egykezes evezésnél. Hiába próbálok a hátamra figyelni, nem érzem....

Lehet a magasságom az oka?

2014. okt. 13. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet a strukturális felépítésed miatt is, de meglehet mindenkinek tanulni a helyes kivitelezést. Neked kell ráérezni, én innen netről leírni nem tudom, ott kellene állni melletted és úgy tudnék segíteni.

A farizom nem mindenkinél durran be guggolásnál, de ettől még terhelődik. Viszont a kitörés az jó lenne még. Hátnál pedig az úgynevezett kampókezet kell alkalmazni, tehát nem karból húzni. Vedd le kisebb súlyra és próbálgasd.

2014. okt. 13. 16:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Persze próbálkozom én, de eddig nem sok sikerrel. Az a tipikus hosszúcombú, hosszúkarú alkat vagyok. Emellett a hátizmom a leggyengébb, ezért is nehéz talán érezni, és ezért szeretném főleg ezt erősíteni.

A fenekemre kitörés-guggolás-kitörés-guggolást végzek súllyal, gyors egymásutánban, bukásig. A combom rendesen bedurran, de a fenekem semmi. Van, hogy azért érzem, hogy van, de össze se hasonlítható a combomban lévő érzéssel. De azért az megnyugtató, hogy ettől még fejlődhet.

2014. okt. 13. 17:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Rájöttem:-)

Guggolásnál nem hátrafelé toltam a fenekemet, evezésnél meg nem engedtem elég mélyre a súlyt és nem húztam elég magasra.

Azért írtam le, hátha más is olvassa. Hozzám hasonlóan biztos sokan vannak úgy, hogy képtelenek leutánozni egy mozdulatot. Tanács: ha van rá mód, ne szégyenlősködj, kérdezz meg valakit aki ért hozzá, kérd meg, hogy nézze meg mit csinálsz rosszul! Én otthon edzek, nem tudk senki megkérni, 3 napig nézegettem a youtubeon mire leesett.....

2014. okt. 15. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!