Nem tudom bedurrantani az izmot, mit csinálok rosszul?
Konkrétan a fenekemet és a hátamat. Lehet ez attól, hogy magas vagyok?
A fenékre guggolást és kitörést csinálok, de csak a combomat érzem. KOncentrálok a fenekemre, rakosgatom a lábamat, kisebb nagyobb terpesz, lábfejet is rakosgatom, de továbbra is csak a combot érzem.
A hátamnál pedig olyan mintha csak a vállamból húznám pl egykezes evezésnél. Hiába próbálok a hátamra figyelni, nem érzem....
Lehet a magasságom az oka?
Lehet a strukturális felépítésed miatt is, de meglehet mindenkinek tanulni a helyes kivitelezést. Neked kell ráérezni, én innen netről leírni nem tudom, ott kellene állni melletted és úgy tudnék segíteni.
A farizom nem mindenkinél durran be guggolásnál, de ettől még terhelődik. Viszont a kitörés az jó lenne még. Hátnál pedig az úgynevezett kampókezet kell alkalmazni, tehát nem karból húzni. Vedd le kisebb súlyra és próbálgasd.
Persze próbálkozom én, de eddig nem sok sikerrel. Az a tipikus hosszúcombú, hosszúkarú alkat vagyok. Emellett a hátizmom a leggyengébb, ezért is nehéz talán érezni, és ezért szeretném főleg ezt erősíteni.
A fenekemre kitörés-guggolás-kitörés-guggolást végzek súllyal, gyors egymásutánban, bukásig. A combom rendesen bedurran, de a fenekem semmi. Van, hogy azért érzem, hogy van, de össze se hasonlítható a combomban lévő érzéssel. De azért az megnyugtató, hogy ettől még fejlődhet.
Rájöttem:-)
Guggolásnál nem hátrafelé toltam a fenekemet, evezésnél meg nem engedtem elég mélyre a súlyt és nem húztam elég magasra.
Azért írtam le, hátha más is olvassa. Hozzám hasonlóan biztos sokan vannak úgy, hogy képtelenek leutánozni egy mozdulatot. Tanács: ha van rá mód, ne szégyenlősködj, kérdezz meg valakit aki ért hozzá, kérd meg, hogy nézze meg mit csinálsz rosszul! Én otthon edzek, nem tudk senki megkérni, 3 napig nézegettem a youtubeon mire leesett.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!