Otthonra milyen súlyzót érdemesebb venni? Kétkezest, vagy egykezest?
Figyelt kérdés
A tárcsák már megvannak, összesen kb.80 kg.
Pár gyakorlatot végeznék:
- Felhúzás(deadlift)
- Guggolás
- Mellről nyomás
- Padlóról nyomás
- Állva bicepsz hajlítás
- Felvétel és nyomás
A fegyencedzés mellett végezném, és max olyan 80 Kg-al. Tudom, hogy a felhúzásra kevés a 80 kg, de inkább magasabb ismétlésszámba tolnám. A többi gyakorlatra elegendő ekkora súly?
A kérdésem az lenne, hogy ekkora súlyhoz elég két egykezes rúd, vagy inkább a kétkezes a jobb?
Cél az általános erő növelése.
2014. okt. 12. 15:48
1/12 anonim válasza:
Amiket írtál azokhoz jobb a rúd. Később veszel majd egykezest is, ha lesz rá lóvéd. Ja és persze guggoló állványt is.:-)
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál. Megindokolnád, hogy miért jobb a kétkezes? Érv, ellenérv. Pro, kontra. Köszönöm!
2014. okt. 12. 16:09
3/12 anonim válasza:
Guggolni eleve nehéz lesz egykezessel, pláne 80 kilóval és még az is pici súly. Felvétel és nyomáshoz is jobb a rúd, mert nem megy el a fele energiád az egyensúly tartására, ami két egykezessel lenne. A mellről nyomás az rudas gyakorlat, hiszen két egykezessel vállból tudsz nyomni vagy Arnold nyomást tudsz végezni. Szóval amiket írtál azok rudas gyakorlatok. Ha azt írtad volna hogy oldalemelés, beforgatós bicepsz, tárogatás, stb, akkor jobb lenne az egykezes.:) De rudas gyakorlatokkal nagyobb erőt tudsz kifejteni, mert ahogy írtam is, nem megy el a stabilizálásra annyi energia.
4/12 anonim válasza:
Szerintem ha a tárcsák már megvannak akkor érdemes beruházni 2 egykezes rúdra és egy kétkezesre. Bár igaz, hogy azokhoz amiket írtál elég egy kétkezes, de szerintem nem érdemes ezen a pár ezer forinton spórolni, mert sokkal több mindent tudsz csinálni ha vannak egykezes rudaid is.
5/12 anonim válasza:
Igen, nem árt egykezeseket is venni. Így a tuti.
6/12 A kérdező kommentje:
Csak a felsorolt alapgyakorlatokat akarom végezni.
Említetted, hogy a egykezessel nehezebb a végrehajtás a stabilizálás miatt. Ezek szerint ez jobban erősít, mint a kétkezes? Erőt szeretnék növelni elsősorban.
2014. okt. 12. 18:18
7/12 anonim válasza:
Nem erősíti jobban a célzott izmokat, mert pont hogy kisebb súlyokkal tudod megvalósítani egykezesekkel a gyakorlatot. Mondok egy példát. Rudas fekvenyomással simán megy a pár éve edző embereknél a 100-120 kg szériában, 8-10 ismétléssel. De egykezesekkel kb két 30-assal tudnak dolgozni. ÉS miért? Mert a fele energia elmegy az egyensúly tartására.
8/12 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy fekvenyomást jobb 2 db egykezessel csinálni mert az kíméletesebb a vállaknak.
9/12 anonim válasza:
Az ízületeknek valóban jobb, ezt jól tudod.
10/12 A kérdező kommentje:
És vállról/mellről nyomni melyikkel jobb?
2014. okt. 14. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!