Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mire jó az L-Glutamin?

Mire jó az L-Glutamin?

Figyelt kérdés

#előreis köszönöm..!
2014. okt. 4. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Segít pl szálkásításkor az izmok megtartásában, a glikogén visszatöltésben is jól jön.

A shop builder szerint:

"

Erősebb immunrendszer

A hosszú ideig tartó intenzív edzés az immunrendszer működését gyengíti. A glutamin tápanyagként szolgál a limfociták és makrofágok számára, tehát az edzést kiegészítő glutamin bevitel szükséges a megfelelő immunválasz létrejöttéhez.

Az izmok méretének növelése

A glutamin stimulálhatja az izomsejtek térfogatának növekedését, ami egyes a kreatin hatásmechanizmusával kapcsolatban elterjedt nézetek szerint anabolikus folyamatokat indít be a sejtekben.

Gyorsabb izom-regeneráció

Serkentheti az izmok regenerációját, nem utolsó sorban a vázizomzat glikogénkészletének helyreállításával. "

2014. okt. 4. 19:18
 2/11 A kérdező kommentje:
értem.. és hát izom növelésére nem tudnál valami jó tanácsot,"technikát ajánlani? :)
2014. okt. 4. 19:25
 3/11 anonim ***** válasza:

De: jó étrend, multivitamin, edzés után protein + gyors ch, kreatin, HMB.

+ kemény edzések, elegendő pihenés.

2014. okt. 4. 19:37
 4/11 A kérdező kommentje:
értem... akkor heti hány edzést ajánlassz?
2014. okt. 4. 19:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Leírom egyben kezdő szinttől, mert nem tudom mikor kezdted:

6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.

A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.

B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).

Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:

Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.

Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3.

2014. okt. 4. 19:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Lemaradt az eleje.:)

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.

Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.

2014. okt. 4. 19:44
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat sandorzsolt..!

elősszöris anyit mondok hogy

16 éves fiu vagyok, és 1 hónapja kezdtem el az egésszet..

csak eddig az volt a baj hogy össze visza csináltuk, minden nap..! pl 1nap:mell,bicepsz,tricepsz,hát,váll...

szinte mindent csináltunk minden egyes nap.... az nagy baj?

2014. okt. 4. 19:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Olvasd el, hogy pont azt írtam a kezdőknek, hogy minden edzésen minden izomcsoportra edzel. De ilyenkor csak 1 gyakorlat megy egy izomcsoportra.
2014. okt. 4. 20:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és nem kell minden nap edzeni.
2014. okt. 4. 20:02
 10/11 A kérdező kommentje:
ahhaa..értem.. köszönöm még egyszer a segítséget..! :)
2014. okt. 4. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!