Aminósav mennyire fontos a tetépítéshez?
Fehérjét szedek,és kellő szénhidrátot is,csak még szeretném kicsit tuningolni!
Vagy mit lenne érdemes szedni még?
A ferjem testepito volt. Meg mindig gyur, de mar nem igazan szed 'cuccokat', kiveve aminosavat. Mindig edzes utan tolja es azt mondta, hogy az az izmoknak kell fokeppen. Az az, ami segit regeneralodni a 'megtepazott' imaidnak, tehat masnap is tudsz gyurni es nem szakad el :P (en kb. igy forditottam le magamnak)
Egyebkent itt ez a cikk, ez eleg egyszeruen elmagyarazza: [link]
Remelem segitettem
" tehat masnap is tudsz gyurni es nem szakad el :P (en kb. igy forditottam le magamnak) "
Ezt azért nem sikerült neked jól lefordítanod. :)
Akinek normális fehérjedús kajája van az eleve visz be aminot, mert MINDEN fehérje aminosavakból épül fel. Ezt kellene felfogni. Edzés során éppen az a cél, hogy mikroszakadásokat hozzunk létre az izomban, mert ezek begyógyulva fognak növekedni, mivel vastagabbak lesznek a regenerálódás után. Másnap meg nem edzünk ugyanarra az izomra, mivel így tud regenerálódni.
Szóval kicsit olvasgass még a témában, mielőtt próbálsz válaszolni olyan témában, amihez nem értesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!