Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akkor most, hogy van ez az...

Akkor most, hogy van ez az izomláz?

Figyelt kérdés

Eddig én így tudtam:

Van tejsavas izomláz, ami azért alakul ki mert edzés közben kiválik az izmok közül a tejsavmolekula. Ez az edzés után pár percel érezhető és kb csak 1 óráig lehet tart és erre kell rádolgozni, ha az szeretnénk, hogy felszívódjon a tejsav.

A másik pedig az amikor mikroszakadások történnek az izomrostokban és ezeknek az elszakadási és újra összeforrási pontjánál vastagszik és erősödik meg az izom, ez edzés másnapjára jön ki és több napig tart, nem szabad rádolgozni, pihentetni kell a megfelelő fejlődés érdekében , ez a regenerációs szakasz.

Jól tudom a dolgokat?

2014. okt. 2. 20:12
1 2
 11/11 anonim válasza:
Ezért szoktak hétfön mondjuk bicepsz hát következö nap már mást hogy tudjon regenerálodni a megfáradt izom
2014. okt. 9. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!