Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzőterem függés - de miért?

Edzőterem függés - de miért?

Figyelt kérdés

18 éves korom óta járok edzeni, most 29 vagyok. Teljesen amatőr szint, bár elég sokat olvastam utána, van egy jó alaptudásom, de ennyi. A gond az hogy mostanában kezdek rájönni hogy edzésfüggő vagyok. Magyarul ha nem edzek hosszabb ideig, akkor stresszesebb leszek, rosszabb lesz a közérzetem, stb. Nem vagyok valami fanatikus, sőt épp hogy próbálom az utóbbi években minimalizálni a teremben töltött időt, egyéb kötelezettségeim miatt, de még így sem tudok róla lemondani.

Pontosabban az izomlázról. Ha nincs izomlázam megőrülök, egyszerűen hiányzik, furcsa. ilyenkor az izmaim üresnek érződnek, kellemetlen érzés. Miért van ez? Egy edzés után 3-4 napid van izomlázam, addig nem is edzek. De ha a 4. vagy 5. napon nem megyek újra edzeni, megőrülök. Ha belegondolok 18 éves korom óta az időm 75% -ban folyamatosan izomlázam volt valahol a testemben. Ez normális? Úgy érzem már függő vagyok, kezdek félni.....

2014. szept. 6. 16:58
 1/1 anonim ***** válasza:
azt nem tudom hogy normális e kb abban szenvedsz mint én csak kevésbé súlyos eset nekem 1nap pihenő után is ez van sokszor túledzett vagyok emiatt van amikor 2hétig pihi nélkül.multkor baratnommel voltam balatonon két nap után viszavonatoztam és lementem edzeni mert nem birtam aztan visszamentem:D
2014. szept. 6. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!