3 gyakorlat tényleg nem elég bicepszre?
"A kar edzéséhez nem elég 3-3 bicepsz és tricepsz sorozat valamelyik gyakorlatból. Hatalmas kart csak legalább 15-20 sorozattal, különböző gyakorlatok bevetésével lehet kifejleszteni."
Olvasgattam bodybuildert hogy keressek valami új gyakorlatot és akkor láttam meg ezt
én 3 gyakorlatot csinálok például bicepszre, mindegyikből 4 sorozatot,ami összesen 12 sorozat, azt hittem eddig, hogy elég, de akkor vigyem fel 3x5-re mert feltétlen kell a 15 sorozat? tricepszből is 12 sorozatom van különféle gyakorlatokból általában.
Elég bicepszre a három gyakorlat, de azokból sem kell négy sorozat. Kilenc vagy tíz sorozatnak bőven elégnek kell hogy legyen. Ha ennyivel nem tudod kellőképpen megdolgozni, akkor kis súlyokat használsz.
Ennyi egy bicepszedzés például:
4 sorozat: Bicepszhajlítás állva egyenese rúddal
3 sorozat: Bicepszhajlítás scott-padon francia rúddal
3 sorozat: Kalapács-bicepsz
Az igazat megvallva már hat sorozat is elég lehet, sőt van olyan nézet is, hogy a legtöbb embernek felesleges külön karra edzenie, mert az úgyis kap eleget más gyakorlatoknál. A bicepsz és az alkar a húzásoknál és evezéseknél, a tricepsz pedig a nyomásoknál.
Sőt voltak, akik ennél is radikálisabban edzettek. Az erőemelő Mark Chaillet mindössze hetente kétszer edzett. Hétfőnként guggolt és fekvenyomott, csütörtökönként pedig felhúzott. Nem is csinált semmi mást ezen a három gyakorlaton kívül, mégis nagy bicepszei voltak.
De ezeket már csak az érdekes kedvéért írom le, nem mondom hogy ez mindenkinek beválna, de kilenc-tíz sorozatnál több bicepszgyakorlat már mindenképpen azt jelzi, hogy valamit nem jól csinálsz, annyinak elégnek kell lennie.
Egyébként meg gondolj bele hogyha 15-20 sorozat kellene egy ilyen kicsi izomra mint a bicepsz, akkor mennyi kellene combra! 50 sorozat?
én is 3 gyakorlatot csinálok, és durván be is durranok :)
kinek mi, van egyik haver ő pl csak kettőt csinál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!