Drugs bunny tényleg egy kókler?
A stílusa elég megdöbbentő, ahogy az is, hogy többször ellentmond saját magának, pl.: szerinte beteg, aki facebookon mutogatja magát, de azért ő a fél életét elmeséli stb.
De ezeket tegyük félre. A gondom az, hogy egyre több helyen látom, hogy igazi szakértők kijavítják a tévedéseit. Ahogy látom, Bunny nem is nagyon mer belemenni vitákba, pedig volt olyan, dietetikus, aki kérte tőle. ahogy azt is több emnbertől hallottam, hogy beírt az oldalára, érvelt, hogy miért nem igaz, amit Bunny állít, de törölte, és nem válaszolt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet Drugs Bunny, aki szemlátomást elég gyenge biológiából/kémiából, a legnagyobb (leghíresebb) testépítő szakértő Magyarországon? Miért van az, hogy ennyire kevés embert zavar, hogy rengeteg butaságot ír?
Nem a rosszindulat vezérel, de tényleg érdekel, ki is gyűjtöttem pár dolgot, amit írt, de mások vitattak/kijavítottak:
Drugs Bunny szerint a vitaminokat nem lehet túladagolni. Legalábbis ezt mondja egy videóban.
D-, K-, A-, E-vitamin. úgy tudom, hogy a ezeket a zsírban oldódó vitaminukat túllehet.
az edzoterem blogon is ír érdekes dolgokat ( idézőjelben amit bunny írt, utána a javítás, amit az alimento.blog.hu tulajdonosa írt)
"A felnőtt ember tápláléka szilárd. Az emésztőrendszerünk erre van kitalálva" - a gyomorban minden ételből pépes-folyékony állagú massza lesz.
"A tehén teje nem tökéletes az ember táplálására. Inkább tökéletlen." - hogy nem zsibbadt el az agya ettől a szentenciától :) Nincsen tökéletes élelmiszer, ezért kell sok féle táplálékból vegyesen étkezni.
"Egy liter tejben 52g tejcukor (laktóz) van, ami egy teljesen használhatalan szénhidrát." - nem használhatatlan.
Ha van laktáz enzimünk, teljes mértékben képesek vagyunk feldolgozni (kivéve még galaktozémia esetén, de ez egy ritka genetikai betegség).
"Napi 4 litert ittam meg, és nem értettem, miért van hasmenésem." - 4 liter tejtől szerintem nekem is menne a hasam, pedig nem
"A telített zsír gátolja a szénhidrátok hasznosulását, segít abban, hogy zsírrá alakuljanak" - ezt meg honnan szedte?
"Ennek 20% tejsavó protein, 80%-a azonban kazein, egy lassú felszívódású fehérje" - mi a bánat az a lassú felszívódású fehérje? :) A tejkazeint az egyik legjobb arányban hasznosuló fehérjének ismerjük.
"A tej nem jó fehérjeforrás, mert a jó fehérjeforrások azok, amelyek nem tartalmaznak, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak rossz tápanyagokat: cukrot és zsírt." - és energia miből lesz?
aztán a tesztoszteron. hun is kijavították pár tévedését:
Kérdés Helló! Én liszt, vagyis glutén érzékeny vagyok. Nem ehetek búzát, árpát, rozsot, malátát, zabot. Szeretnék valami táplálékkiegészítőt szedni, csak nem tudom hogy szedhetem e egyáltalán. Valamilyen tömegnövelö kellene nekem és fehérje. Kösz! dávid13
Válasz 2005-08-18 szia! a táplálékkegészítőkben nincs búza stb.! bunny
KONTRA Óriási tévedés, ami jelen esetben veszélyes is! A táplálékkiegészítőkben sok esetben kifejezett van búza, a búzafehérje (wheat protein) nem ismeretlen forrás. Bár már megszűnt a Scitec Promax búza és tejsavó keverék proteinje, de ez a mátrix még mindig szerepel egyes olcsóbb tömegnövelőkben is mint a Mass, vagy a Mass 20.
A glutamin peptidekkel megerősített termékekben ezek a peptidek is búzából származnak. Emellett sajnos az is előfordulhat, hogy egyes hitvány cégek titokban olyasmivel csökkentik a proteinjük árát, hogy a címkén feltüntetettekkel ellentétben nem a drága proteint használják, hanem például az olcsó búzát (legalábbis részben). Az sem lehetetlen, hogy nem jól kitisztított keverőgépek esetében keresztszennyeződés történik eltérő termékek
között.
Kérdés Hi Bunny, Kiprobaltam javaslatodat: az edzes utani 50g feherjeporhoz adtam 50g dextroz monohidratot. FANTASZTIKUS!!! Kis kihagyas utan ket het atmozgatas utan harom orankenti rizs+csirkemellel, napi negy turmixszal ugy fejlodok, mint meg soha! Azt gondoltam, nem lesz okos, mert hajlamos vagyok zsirosodni, de mivel kizarolag edzes utan fogyasztom az egyszeru ch-t, nem megy el a derekam sem. KOSZONOM!!! U.i.: a magyar OB-n csak nem versenyzokent voltal jelen...? Rocco Lampone
Válasz 2005-10-02 szia rocco! a dextróz nem mondohodrát!
KONTRA Ennek tényleg semmi jelentősége, de valóban dextróz monohidrát.
Kérdés Szevasz Bunny!Az lenne a kérdésem hogy meg-e tudnád mondani nekem hogy ,egy csésze hány deci,vagy,( egy csésze rizs,vagy három csésze brokkoli) hogyan, vagy mi alapján mérik,merthogy elég sok csésze van ,ide sorolhatnám a teás meg a kávés csészéket, ugyebár,elöre is köszi a válaszodat ,üdv :Totya anonymous
Válasz 2005-09-24 ez a csésze dolog hülyeség, fingom sincs! mérni kell! Bunny
KONTRA Ha magunk találjuk ki a dolgokat, akkor persze érdektelen a csésze, de ez az angolban is általánosan használt legitim konyhai mértékegység, ami olvasható nem egy magyar fordításban az étkezési minták során. Nyilván a kérdező sem az ujjából szopta, hanem találkozott vele. A csésze (cup) tehát mint egy pontos USA mértékegység: 237 ml.
A tény tény marad.
A stílus pedig maga az ember.
Ahogy a szóban forgó személy késdobáló kocsmákat idéző alpári stílusban válaszolgat, nem ritkán elgépelésektől, helyesírási hibáktól hemzsegő, indokolatlan írásjelekkel tele tűzdelt hozzászólásokban, megmutatja, hogy nem lehet intelligens. Sőt, bár nem vagyok pszichológus, de simán lehet, hogy orvosi eset.
Ráadásul - ahogyan arra kérdést feltevő is rávilágított - tárgyi tévedései vannak; ő nem orvos (én még a középfokú végzettségét is megkérdőjelezem), hanem egy (nagyon) egyszerű pali, aki súlyokat emelget és hallott ezt-azt az anatómiáról meg az emberi szervezetről.
Kifejezetten veszélyes, hogy ő egyfajta szakértőként tevékenykedik és már-már megkerülhetetlen a neve illetve az ő nevével fémjelzett fórum a kezdő "testépítők" között (akik nagy része természetesen maximum pár hónap után abbahagyja az edzéseket). Amennyiben például valaki az ő tanácsadása miatt megsérül / bármilyen egyéb károsodás éri, vállalja majd a felelősséget? Nagy valószínűség szerint nem.
Még egyszer leírnám azt, amivel kezdtem: amiket állítok mind-mind tények.
Úgy gondolom a véleményemet pedig - ameddig kulturált formában teszem és nem követek el vele jogsértést - bátran kinyilváníthatom bárhol. Ha nem tetszik, ne érts vele egyet és érvelj ellene.
Szerintem neki van egy nagyon erős kisebbségi komplexusa és azt rejtegeti ezzel a bunkó imidzsel. A követőinek meg azért jön be, mert úgy érezhetik, hogy ők a kivételezettek, akiknek nem szól be és együtt röhöghetnek vele a (szerintük) gyökereken.
Mint mikor van a bunkó paraszt gyerek, aki zsarnokoskodik az iskolában, mert otthon verik és elhanyagolják, a sok kis nyomi meg köré gyűlik és élvezik, hogy csoportosan beleköthetnek másokba, meg röhöghetnek a mondásain.
A kedvencem, mikor a helyesírás miatt magyaráz, meg őrjöng, holott a saját honlapján magát "médiszemélynek" hívja, "város járműről" ír, a központozása gyakran egyáltalán nincs a helyén, sokszor tulajdonneveket véletlen kisbetűvel ír meg ilyenek. És akkor azzal védik a hívei, hogy azért ordibál mindenkire, aki normális kérdést tesz fel, mert helyesírási hiba van benne, és őt az nagyon zavarja és (most kapaszkodjon mindenki) nem hajlandó rontani a presztízsét ő miattuk. LOL
A másik még, mikor azzal magyarázzák, hogy mert ugyanazt kérdezik tőle, meg hülyeséget. Ez egy ilyen munka. Ha nem képes végezni az ember, akkor mást kell keresni. Nem kötelező. Ha meg már ezt választotta, akkor akkor ne úgy lássa el, mint egy előember, vagy ha mégis, akkor ne csodálkozzon, ha előembernek nézik és úgy is kezelik.
Azt meg már fentebb többen kivesézték, hogy nyilvánvalóan tanulatlanul, ismeretek nélkül látja el a tevékenységét, meg mondja meg a frankó hülyeségeket, amin az se segít, ha olyan is van, hogy nem baromságot mond.
"A kedvencem, mikor a helyesírás miatt magyaráz, meg őrjöng, holott a saját honlapján magát "médiszemélynek" hívja, "város járműről" ír, a központozása gyakran egyáltalán nincs a helyén, sokszor tulajdonneveket véletlen kisbetűvel ír meg ilyenek. És akkor azzal védik a hívei, hogy azért ordibál mindenkire, aki normális kérdést tesz fel, mert helyesírási hiba van benne, és őt az nagyon zavarja és (most kapaszkodjon mindenki) nem hajlandó rontani a presztízsét ő miattuk. LOL
A másik még, mikor azzal magyarázzák, hogy mert ugyanazt kérdezik tőle, meg hülyeséget. Ez egy ilyen munka. Ha nem képes végezni az ember, akkor mást kell keresni. Nem kötelező. Ha meg már ezt választotta, akkor akkor ne úgy lássa el, mint egy előember, vagy ha mégis, akkor ne csodálkozzon, ha előembernek nézik és úgy is kezelik."
lehet, h én vagyok tájékozatlan, de vajon a bunny által gyakran használt 'agykombájn" tényleg egy létező szó? Vagy csak nem tudja, hogy az észkombájn, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás:)
ja nyilván a saját presztizsét nem rontja azzal, h elkezd őrjöngeni, ha vki "vok-ot" vagy h-t ír hogy helyett. de tényleg, aki ilyeneken felhúzza magát, azzal vmi nagyon nincsen rendben belül.
azzal is egyetértek, h akinek nincs türelme az egészhez, az ne csinálja, kár erőltetni. ráadásul én nem nagyon láttam olyat, h vki égbekiáltó baromságot kérdezett volna, egy ilyen rovatban meg teljesen természetes, h időnként kisebb butaságokat is kérdeznek az emberek.
Én amúgy azt nem értem, hogy csodálkoznak az emberek, hogy mennyi bunkó paraszt van, és pl. ő a nagy példakép, az atyaisten, meg állítják, hogy csak így értik meg az emberek, meg így lehet őket a fotelből kimozdítani. Na most, a kulturált, értelmes ember, az nem csak így érti meg. A buta, de alapvetően normális, jóindulatú sem. Annak esetleg többször, vagy lassabban kell elmondani, de attól nem fog megérteni semmit, hogy ordibálsz rá bunkóságokat meg olyanokat, hogy "má' emondtam kisköccsögg nem mondom el mégeccer!!!" (Ja annyit mondtál, hogy szar, mert szar, mert te azt mondtad, minden normális ne adj isten tudományos alátámasztás nélkül, de mindegy.)
Aki meg csak abból ért, ahogy előemberünk beszél, azt jobb lenne nem megszólítani szerintem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__6403..
Erről a kérdésről jöttem, heló.
"Drugs Bunny szerint a vitaminokat nem lehet túladagolni."
Ezt úgy érti, hogy kajával és táplálékkiegészítőkkel nem lehet, ha annyit szedsz amennyi rá van írva. De ez benne is van a könyvében. (egyébként tényleg kevesen hallottak olyat, hogy túladagolta valaki...)
"a gyomorban minden ételből pépes-folyékony állagú massza lesz."
Ha szilárdan kerül a gyomorba, akkor az folyékonnyá alakítja. Ha viszont folyékonyan kerül a gyomorba, akkor már nem kell sokat alakítani rajta, sokkal gyorsabban tud felszívódni. A gyomrot nem erre találták ki, ezért van az, hogy ha túl sok fehérje/egyéb turmixot iszol, befosol. De ehhez aztán tényleg nem kellett sok IQ.
"A tehén teje nem tökéletes az ember táplálására. Inkább tökéletlen."
Cukros zsíros víz, minimális fehérjével. Ez nem valami tápláló. Pontatlanul fogalmazott, de egy csomó embernek lejött a lényeg, meg van erről egy videója is, ahol kifejti.
"Ha van laktáz enzimünk, teljes mértékben képesek vagyunk feldolgozni"
Igen, felszívódik, nyilván, különben mindenki befosna tőle. De attól még nem ad hosszútávú energiát, és az inzulinválasza is magas. Hasonló mint a kristálycukor. Ezért nem jó szénhidrátforrás.
"mi a bánat az a lassú felszívódású fehérje?"
Olyan fehérje, ami lassan szívódik fel, benne van a nevében. Ezért szokták vele a lefekvés előtti étkezést helyettesíteni, hogy alvás közben se maradjunk fehérje nélkül. Erről is ír a könyvében bővebben.
"és energia miből lesz?"
Az a jó FEHÉRJEforrás, amiben sok fehérje van, és kevés zsír és szénhidrát. Energia pedig zsírból és szénhidrátból lesz, amit szintén megfelelő forrásokból viszünk be. Erről szokott magyarázni, mikor egy étrend összeállításáról ír. Illetve az sem világos, hogy ez az energia dolog hogy jön ahhoz, hogy a tej jó fehérjeforrás-e.
"A telített zsír gátolja a szénhidrátok hasznosulását, segít abban, hogy zsírrá alakuljanak"
Na igen, ezt én sem értem. Győztél.
Az utolsó kommentelőnek besegítek picit:
A telített zsírsavaknak van az a rossz tulajdonságuk, hogy csökkentik a sejtek inzulinérzékenységét, és így közvetve hozzájárulhatnak a szénhidrátokból nyert energia zsírban raktározásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!