Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ilyenkor mit célszerű csinálni?

Ilyenkor mit célszerű csinálni?

Figyelt kérdés

Izom nem sok volt rajtam, viszont zsírfelesleg annál több.

Leadtam 87 kg-ból 17-et,most vagyok 70.

A hasamon még mindig van egy kis felesleg, viszont a kezeim, vállam, lábaim meg már túl vékonyak.


Ha most elkezdek tömegelni, akkor arányosabb lesz a testalkatom vagy tovább fog hízni a hasam szerintetek?



2014. szept. 20. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen tömegelni kéne, ha már Te is vékonynak látod magadat. Valamennyire fog nőni a hasad ha akarod, ha nem, de innen már (még) nem érdemes szálkásítani.


Ha most fogsz, nagyrészt már csak izomból, a hasadat meg jó eséllyel azért látod nagynak, mert fejletlen a hasizmod, így kicsit kidülled.

2014. szept. 20. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Mit kéne ennem (szénhidrátként) hogy zsír ne jöjjön vagy csak nagyon minimális a tömegeléskor?


Gondolom vannak kimondottan olyan kaják, amik kevésbé zsírosítanak és inkább az izmokat táplálják. Mik ezek?

2014. szept. 20. 11:19
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja, és tömegnövelőket nem szeretnék szedni, csak teljesen tiszta forrásból gondolkodom.
2014. szept. 20. 11:21
 4/11 anonim ***** válasza:

A tömegnövelők is 'tiszta' források, semmi szintetikusság vagy egyéb urban legend, hogy károsak. Azt viszont jól teszed, hogy nem veszel tömegnövelőt, mert felesleges. Egy fehérje jól jöhet, de nem kötelező.


Az, hogy mennyire zsírosodsz, azon múlik, hogy milyen kajákat eszel és milyen mennyiségben. Tömegnövelő étrendre keress rá, a zsírosodás minimalizására ideális alternatíva a magasabb zsírbevitel és az egyszerű szénhidrátok mellőzése.

2014. szept. 20. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Jó de konkrétan mit egyek?

Az egyszerű szénhidrátot hogy érted?

2014. szept. 20. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Google a barátod, de akkor leírom.

70 kg-ra számolva:

Napi 140 g fehérje

Fehérjeforrások: húsok, tojás, (fehérjepor, túró, sajt)

Ch: hát ez attól függ, mennyire vagy hízékony. Ki kell tapasztalni, indítsd mondjuk 200-250 grammról, aztán majd látod, hogy honnantól hízol.

Források: rizs, barna rizs, pufirizs, köles, zabliszt, zabpehely

Zsír: napi 70-100 gramm, szintén hízékonyságtól és egyéni belátástól függően.

olajos magvak, kókuszzsír, állati zsírok, lenmagolaj, halolaj kapszula, tojássárgája, zsírosabb húsok

2014. szept. 20. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Az a 70-100 g zsít az rengeteg! Nem 7-10 g akart lenni?
2014. szept. 20. 15:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Tényleg, a fehér rizs vagy a barnarizs a jobb?
2014. szept. 20. 15:28
 9/11 anonim ***** válasza:

A fehér.


Tömegelésnél meg 70 gramm zsír nem sok, annyi minimum kell. Én általában napi 150-et viszek be, pedig kis vézna ember vagyok. Ha megeszel 400 gramm húst, akkor simán jön vele 40 gramm zsír. 5 tojásban van 30 gramm zsír. Meg is van a 70, és ez még csak telítettet vittél be.

2014. szept. 20. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

Oriza jól mondja. Mehet sok zsír. Legalább két ok szól a magasabb zsírbevitel mellett:

1) lassítja a CH felszívódását, ami az edzés utáni kajálást kivéve mindig jó dolog (bár szerintem még az edzés utáni kajába is menjen a zsír, mert még edzés után sem kell túlságosan megküldeni a vércukrot; lehet hogy az anabolizmusnak jót tesz, de ezt a hasnyálmirigy nem biztos, hogy tudja). Ha elég zsírt és zöldséget eszel a CH mellé, akkor mehet a barna rizsnél finomabb fehér rizs (TK tészta helyett durum tészta; TK kenyér helyett nem mondom, hogy egyél fehér kenyeret, de így igazából mindegy lenne) is éjjel nappal, mert úgyis lelassul. A zöldség pedig beviszi a szükséges mikro tápanyagokat, amit esetleg elvesztesz azáltal, hogy kevesebb gabonarostot viszel be.

És most általánosságban írok. Biztosan vannak olyan szuper inzulinérzékenységgel megáldott egyének, akiknek zsír és zöldsgé nélkül is tök mindegy a CH minősége, nem zsírosodnak.

2) Ne mondja már nekem senki, hogy élvezet letolni 5-6 g/ttkg CH-t 0,5 g/ttkg zsírral (hacsak nem cukros szószokkal teszed szaftosabbá a kaját, de nem hiszem, hogy az célravezető lenne). Inkább menjen több zsír, kevesebb CH. Sokkal finomabb a kaja.

2014. szept. 24. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!