Leírnátok hogy milyen edzéstervetek van? (többi lent)
A gyakorlatokkal, ismétlésekkel, ha kérhetném mert új edzéstervet akarok írni és szétnéznék hogy ki milyen módon osztja el a napokat, a testrészeket, a gyakorlatokat.
Nem kezdő vagyok.
Attól hogy leírjuk páran neked nem lesz jó, mert mindenki totál más genetika, más életvitellel, céllal stb.
És eleve 6-8 hetente érdemes változtatni is, sőt a gyakorlatok sorrendjét, és a gyakorlatokat is nem árt hetente kicsit variálni. Nagyobb változtatást meg 6-8 hetente, de ezt már írtam. De nem mond, hogy bunkó vagyok, most ez megy:
Hétfő: mell: fekvenyomás, fekvenyomás egykezesekkel döntött padon, tárogatás, áthúzás, tolódzkodás
bicepsz: állva francia rúddal, állva egykezesekkel beforgatós, valamilyen bicepsz gép (nálunk van pár)
Kedd: láb: guggolás, lábtoló gép, lábnyújtás gépen, lábhajlítás gépen, pár kitörés, vádli.
has: hasprés, lábemelés függeszkedve
Csütörtök: váll: oldalemelés, mellről nyomás vagy egykezesekkel vállból nyomás, oldalemelés döntött törzzsel, csuklyára vállvonogatás., néha előre emelés is.
Tricepsz: fekve homlokra engedés, csigás letolás, hátsó támaszos tolódzkodás.
Péntek: hát: húzódzkodás, evezés (néha felhúzás), csigán lehúzás mellhez, gépen ülve mellhez húzás vagy egykezes evezés, csigán nyújtott karral letolás. De változik hogy mit csinálok.
Has: hasprés, lábemelés.
Mindenből 3-4 sorozat, guggolásnál több. Sorozatonként 8-12 ismétlés, néha az alapgyakorlatoknál felmegyek nagy súlyra is, amiből csak 5-6 megy.
Kb ennyi.
Az első nagyon igazat írt.!
"mindenki totál más genetika, más életvitellel, céllal stb."
Heti 6 nap. Minden edzésen csak 1 izom. De azért csinálom ezt mert időhiányban vagyok. Másképp nem tudtam megoldani.
Mell, váll, bicepsz, tricepsz, hát, láb és heti 3x hasazás otthon.
Minden izomra 3 gyakorlat megy azon belül 3x12-10-8 emelem a súlyokat közben. Gyakorlatokat nem írok mert az hosszú lenne. Nincs kötött edzéstervem a gyakorlatokra nézve, mindig változó.
1.: Mell-bicepsz
fekvenyomás 4
döntött pad 4
tárogatás 3
tárogatás gépen 2
koncentrált bicepsz 4
francia rúd 4
2. Váll-tricepsz
vállból nyomás 4
oldalemelés 3
döntött törzsű oldalemelés 3
állig húzás 3
szűken nyomás 4
lórúgás 4
csigás letolás 3
Láb:
guggolás 5
kitörés 4
combhajlító gép 3
combfeszítő gép 3
álló vádli 4
Hát, has:
húzódzkodás 3
mellhez húzás 4
felhúzás 4
döntött törzsű evezés 4
evezés kézisúlyzóval 3
hasprés 3
Ilyesmi. Az ismétlésszám az változik, néha ilyen 15-20, néha 6-8. Hasra majd veszek haskereket, hátha az bejön.
1-2 hónap múlva meg elkezdem az ICF 5x5-öt, hogy kevésbé legyek gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!