Egy 85 kilós,25%-os testzsírú emberre és egy ugyanolyan magas,80 kilós,12%-os testzsírú emberre kb ugyanaz a ruhaméret jó?
Nem.
A zsír fajsúlya kisebb, mint az izomé, ezért egységnyi tömegű zsír nagyobb térfogatú, mint izom, vagyis a kövérebb ember is nagyobb térfogatú, következésképpen csak nagyobb ruhába fér bele.
Itt egy kép a zsír és izom összevetéséről:
felső ruhából nagyjából ugyanakkora kell nekik.
legfeljebb ingből kell nagyobb és karcsúsított szabású az izmosnak a hát izomzat és a zsírmentes karcsúbb derék miatt.
nadrágból lesz egészen más a méret az alsó háti és a hasi zsír többlet miatt.
pl a 12%osnak jó lesz a 30-32es farmer.
a 25%osnak 36-38 kell majd.
Korbács
A felsőruházat sem lesz egyforma, nagyon nem. Egy 85 kg-os hájas ember jóval nagyobb térfogatú, mint egy 80 kg-os szálkás.
oké.
itt egy fickó 180/86kg 25% tzs-
és itt egy 180/80 kilós szálkás forma-
melyiknek nagyobb a felsőteste?
azt nézted be valószínűleg,hogy 25% még nem extrém elhízás,szerintem te a 35-40%osokkal kevered,mert ott már valóban jóval nagyobb lesz a felsőtest is a jelentős zsírtöbblet miatt,emiatt lesz más a méret.
A szálkásabbnak nagyobbnak tűnik, mert szélesebb, de a hájasabb a nagyobb, ha egymás mellett állnának, akkor látható lenne.
Tapasztalatból mondom, kb. egy tízessel voltam/vagyok több, tudom, hogy milyen ruhákat hordtam/hordok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!