Vélemény, edzésterv?
Hétfő:
5:00 - 5:40 futás
6:00 - 7:30 kondi (csak láb)
22:00 - 23:30 kondi (csak láb)
23:50 - 4:40 alvás
kedd:
6:00 - 7:30 kondi (csak has)
22:00 - 23:30 kondi (csak has)
szerda
6:00 - 7:30 kondi (egész felsőtest has nélkül)
22:00 - 23:30 kondi (egész felsőtest has nélkül)
csütörtök
6:00 - 7:30 kondi (egész felsőtest has nélkül)
22:00 - 23:30 (egész felsőtest has nélkül)
péntek
6:00 - 7:30 kondi (láb + has)
22:00 - 23:30 kondi (láb + has)
szombat
7:00 - 7:40 futás
8:00 - 13:00 kondi (minden testrész edzése + szobabicikli + futópad)
14:00 - 6:50 alvás
vasárnap
szórakozás, alvás, semmi edzés
Persze, hogy! A seggem is nagyobb a kelleténél...már kezdek a farmerekben úgy kinézni mint egy töltött hurka.
Amúgy, hogy kéne táplálkozni? 2 alma minden nap aztán kész?
Na most komolyan. Saláta, vagy mi?
Ember én tényleg fű vagyok az edzéshez. Életemben nem edzettem még komolyan. Nem vágom mi hogy van. Multkor is bementem a konditerembe első alkalommal, és álltam mint egy kivert pénisz és nem tudtam mit hogy kell. Nagyon gáznak éreztem magam. Aztán kérdezgettem embereket és tök jó arc mindenki a kondiban! Én a kondit pont úgy képzeltem el eddig hogy mindenki egy öntelt seggf*j.
Nálunk pl mindenki segít a kezdőknek, ha kérdeznek, nincs lenézés.
Szálkásító diéta: napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.
Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.
6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.
A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.
B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).
Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:
Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.
Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!