Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Magas a húgysav és bilirubinsz...

Magas a húgysav és bilirubinszintem, miért?

Figyelt kérdés

Most jött a vérkép, és az összbilirubin az 38,3 a normál 5-20, a direkt bilirubin 5,7 a normál 0-3,4. A húgysav 422 a normál 178-345.

A húgysav a sok fehérjebevitel miatt is lehet sok, elvileg, de én a 80 kilómmal örülök, ha napi 100g fehérjét is be tudok vinni, akkor miért magas? A bilirubint meg nem értem..

2014. szept. 10. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A húgysav az edzés hatására simán szokott magasabb lenni. Egyszer próbáld meg úgy, hogy nem edzel előtte való pár napig, és úgy mész el.

Egyébként meg sokszor nem olyan komoly, mint a páciens gondolja, néhány dolognál a nagynak látszó (többszörös akár) érték még simán az elfogadható tartományon belül van. Ha annyira komoly, olyankor szól a háziorvos, kiemeli az adott anyagot. Ha nem hívja fel rá külön a figyelmet, akkor nincs ok az aggódásra. A határértékeket amúgy sem a keményen sportoló emberekre szabják.

2014. szept. 10. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez igaz, pont edzettem vérvétel előtti napon. De már májgondozóba is küldött az orvos, a bilirubin szint miatt.
2014. szept. 10. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha elmész, ott úgyis kiderítik, valóban van-e baj. A húgysav szint meg szép nagyokat tud ugrálni. Alapból sok fehérjét eszik az ember ilyenkor, és mellé az izmot egyik legjobban tépő sportot űzi. Naná, hogy manifesztálódik az izom anyagcseréje.
2014. szept. 10. 20:21
 4/12 A kérdező kommentje:
Érzem magamon, hogy az égvilágon semmi bajom, meg anyám riogatott itt, hogy NAGYON MAGAS!! erre megnézem, és hát azért annyira nem eget rengető, meg mondom milyen májizé?? Komolyan belém hozzák a félszt, pedig az ember semmi rosszat nem csinál. Még azzal gyanusítgatott az orvos meg anyám, hogy milyen szteroidot szedek???
2014. szept. 10. 20:26
 5/12 Szintiszoli123 ***** válasza:
GOT, GGT, GPT rendben?
2014. szept. 11. 09:47
 6/12 A kérdező kommentje:
Minden szint ezeken kívül a normál határokon belülre esik.
2014. szept. 11. 13:29
 7/12 Szintiszoli123 ***** válasza:

Csak a máj miatt kérdeztem. Ddrake sokkal jobban ért hozzá.

Én csak annyit akartam mondani, hogy ha a 3 májenzim érték rendben van, akkor nem értem, miért küld a doki májgondozóba, de most utána olvastam és látom, hogy a bilirubinszint is utalhat egy csomó dologra, ezért visszakoznék.

Nekem a májenzim értékekkel volt gond. Rohadt is a májam rendesen. Akkor én is a sok fehérjére gyanakodtam, de nem az volt a hiba.

Most még annál is több fehérje megy, de még így sincs meg a 2 gramm állati. A húgysav így nálam 206, a bilirubin meg 10.

Bocs, így nem tudtam segíteni.

2014. szept. 11. 15:29
 8/12 A kérdező kommentje:
A bilirubin 10? Az igen, engem meg 5,7-el küld be a gondozóba, vagy hova, ott mit csinálnak egyébként?
2014. szept. 11. 18:44
 9/12 Szintiszoli123 ***** válasza:

Passz. Még nem voltam májgondozóban.

Az én leltemen a bilirubin totál referencia tartománya 0-17 mikromol/liter. Vagyis az én lapom szerint a te értéked is jó. Nem néztél el valamit?

2014. szept. 11. 19:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem, így van írva..
2014. szept. 11. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!