Magas a húgysav és bilirubinszintem, miért?
Most jött a vérkép, és az összbilirubin az 38,3 a normál 5-20, a direkt bilirubin 5,7 a normál 0-3,4. A húgysav 422 a normál 178-345.
A húgysav a sok fehérjebevitel miatt is lehet sok, elvileg, de én a 80 kilómmal örülök, ha napi 100g fehérjét is be tudok vinni, akkor miért magas? A bilirubint meg nem értem..
A húgysav az edzés hatására simán szokott magasabb lenni. Egyszer próbáld meg úgy, hogy nem edzel előtte való pár napig, és úgy mész el.
Egyébként meg sokszor nem olyan komoly, mint a páciens gondolja, néhány dolognál a nagynak látszó (többszörös akár) érték még simán az elfogadható tartományon belül van. Ha annyira komoly, olyankor szól a háziorvos, kiemeli az adott anyagot. Ha nem hívja fel rá külön a figyelmet, akkor nincs ok az aggódásra. A határértékeket amúgy sem a keményen sportoló emberekre szabják.
Csak a máj miatt kérdeztem. Ddrake sokkal jobban ért hozzá.
Én csak annyit akartam mondani, hogy ha a 3 májenzim érték rendben van, akkor nem értem, miért küld a doki májgondozóba, de most utána olvastam és látom, hogy a bilirubinszint is utalhat egy csomó dologra, ezért visszakoznék.
Nekem a májenzim értékekkel volt gond. Rohadt is a májam rendesen. Akkor én is a sok fehérjére gyanakodtam, de nem az volt a hiba.
Most még annál is több fehérje megy, de még így sincs meg a 2 gramm állati. A húgysav így nálam 206, a bilirubin meg 10.
Bocs, így nem tudtam segíteni.
Passz. Még nem voltam májgondozóban.
Az én leltemen a bilirubin totál referencia tartománya 0-17 mikromol/liter. Vagyis az én lapom szerint a te értéked is jó. Nem néztél el valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!