Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A fokozott fehérjebevitel...

A fokozott fehérjebevitel növeli a vese-/húgyhólyagkő rizikófaktorát?

Figyelt kérdés
Illetve a köszvényét? Kicsit magas a húgysavszintem, vesedolgok miatt, amúgy minden rendben van. Teljes életet élek és eddig is sportoltam elég rendesen, csupán érdekelne, hogy mennyire kellene vele vigyáznom.

2012. okt. 27. 19:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én elég durva fehérjemennyiségen élek, 27 éve edzem, azóta eszem fehérje tápkieget is, de a húgysavszintem a minimum közelében van, tehát még alacsony is. De ha nálad magas ez az érték, akkor gondolom, hogy jobban kell figyelned.
2012. okt. 27. 19:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak nem akarom, hogy elszálljon a vesém. Mert eléggé befosattak már vele, miszerint manapság egy csomó fiatal gyerek (16-19 éves) van az urológián, mert állítólag a fehérjeporoktól vesefájdalmuk van, meg fehérjét pisálnak. Nem tudom mi igaz belőle, nem akarok kockáztatni.
2012. okt. 27. 19:20
 3/13 anonim ***** válasza:

na abban biztos lehetsz, hogy az nem a fehérjétől van.:)

Sok fiatal kezdő egyből a koxhoz nyúl nulla hozzáértéssel.

2012. okt. 27. 19:21
 4/13 anonim ***** válasza:

na jól van, de lehet, hogy a hozzád hasonló vesebajos tinik vannak kezelésen, nem az egészséges emberek. Orvoshoz a betegek járnak, nem az egészségesek...

amúgy veseproblémával nem szabad sok fehérjét bevinni. kb mint nyílt gerinccel nem szabad nagyot emelni. és az ortopédián is lesz egy rakás nyílt gerincű tag.

2012. okt. 27. 20:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Nekem nincs vesebajom, fejlődési eltérések miatt kevesebb az egységnyi testtömegre jutó szűrőállományom. Ezért magasabb kb 5-10 %-kal a szintem az átlagos felső határánál. Mindezt úgy, hogy már alapból sokat edzem és fehérjedúsan étkezem.
2012. okt. 27. 20:34
 6/13 anonim ***** válasza:
tényleg, akkor jó neked. Az anyám 70 éves, neki jobb a lelete mint neked.
2012. okt. 27. 21:22
 7/13 A kérdező kommentje:

Ez van. Gondolom neki normális méretű velőállománya van. Valamint nem zabál annyi fehérjét és nem edz annyit, mint én, ami miatt az izom-anyagcseréje ennyit juttatna a vérébe.

Ez kb. olyan, mintha Nick Vujicic-nek azt mondanád, hogy "anyám 70 éves, gyorsabban lépcsőzik, mint te..."

2012. okt. 27. 21:28
 8/13 anonim ***** válasza:
ha beviszed az ideális folyadékbevitelt mellé-20 kilónként 1 liter-akkor nem lesz gond valószínűleg.
2012. okt. 27. 21:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem igazán vágod, barátom.

A magas húgysav egy valag betegséget okoz. magasvérnyomás, érelmeszesedés, köszvényed is csak akkor lesz, ha túléled addig.

A te húgysavad magas, határértéken felüli. Szerinted azt a teherbeb@szott határértéket miért állapítják meg? Talán azért, mert az az a pont, ahonnan statisztikailag kimutathatóan felhalmozódnak a megbetegedések? Itt vagy te is!

Az infarktust, stroke-ot, köszvényt nem fogja érdekelni, hogy miért magas a húgysavad. Tökmindegy, hogy szétkokszoltad a veséidet, vagy így születtél.

Vagy komolyan azt hitted, hogy akkor nem ér a neved, és tolhatsz mindent úgy, mint egy nem vesebajos ember?

2012. okt. 27. 23:45
 10/13 Sznofru ***** válasza:
Jogos.
2012. okt. 28. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!