Stronglifts 5x5 vagy Starting Strength?
Illetve úgy is fogok fejlődni valamelyikkel, hogy a súlyokat nem 2,5 kg-onként, hanem 5 kilónként változtatom?
Mivel a teremben a legkisebb tárcsa 2,5-ös.
Minél nagyobb súllyal akarok fekvenyomni, guggolni, elemelni.
Ha 5-tel emelsz hamarabb fogsz stagnalni. Ebayrol vegyel kistarcsat.
Amugy mindketto jo edzesterv ha csak az ero erdekek. Stronglifts-el kicsit tpbb izom jonne. Ezen kivul válassz te.
Köszi szépen!
Egyébként én úgy tudom, hogy azért kell kis súllyal kezdeni, hogy az idegrendszer megtanulja a helyes végrehajtást.
De mi a jobb, hogyha kis súllyal kezdem, olyannal, amitől nem fáradok ki, és progresszívan, apránként növelem a terhelést, vagy ha olyan nagy súlyokkal dolgozom, amiből legfeljebb 5 ismétlést bírok megcsinálni? Egy erőemelőnek melyik a jobb?
A stronglifts talán azt mondja hogy kezdj a rúddal és emelj minden alkalommal 5-2,5 kg-ot
Szerintem ez tul alacsony.
Kezdd az 5x5-öt a 10 ismétléses maxoddal. Gyors a progresszió hamar nehéz lesz.
Vagyis azt mondod, hogy ne az üres rúddal kezdjem, hanem első lépésnek pl.: 10x60 kg, majd következő edzésen:
5 sorozat, 5 ismétlés 62,5 kg-mal?
Hát az ilyen eronovelo programokat azoknak javasoljak akik még nem tudnak 100 kg-ba 5öt belenyomni. Beleguggolni 140-be 5öt
Ezzel fogsz még erösödni valamennyit ha ez az erőszinted de valószinűleg egy másik edzéstervvel többet.
Legalabbis en a neten ezt hallottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!