Ha kigyúrom magam meg fog nőni az önbizalmam?
Nem, nem fog. Ha most nincs akkor sem lesz. Szóval inkább arra kellene gyúrnod. Utána jöhet a külső.
Max csak akkor lehet egy kis önbizalmad, ha a csajok megdicsérnek.
Attól nem leszel magabiztosabb, hogy izmos vagy, főleg ha csak azért edzel.
Én az ellentábort képviselem.
Jó ha 50 kiló voltam az iskolában.
Elkezdtem gyúrni, enni, nem is enni, zabálni, de szószerint.
Mire befejeztem a középsulit, többszörös diákolimpia győztes voltam többféle atlétikai számban és erőemelésben.
A fizikumom nagyon drámai lett.
Az önbizalmam hogy változott?
Nos elsőben, alig mertem szólni valamit, még az osztálytársaim előtt is.
Év végére már éreztem magamban az erőt, másodikban az iskola legverekedősebb gyereke voltam, később csak azért jártam le többféle küzdősport egyesületbe hogy az erőmmel menőzzek.
3.os koromban elértem, hogy 180 kilót kitudtam nyomni 3szor fekve, guggolni, szintén 180 kilóval 8at tudtam.
Ezt az erőszintet józanul elviselni, mikor tombolnak a hormonok , nem lehet!
Minden nap verekedtem, vagyis inkább vertem embereket, rengeteg ügyem volt, elértem, hogy már nem tiszteltek az iskolában, hanem tartottak tőlem, féltek.
Mire a 4. osztályt kijártam, az igazgató és a tanári kar egy része egy szép nap odajött, és azt mondták örülnek hogy végre elhagyom az iskolát, mert ilyen gyerek még az életben nem járt ide.
Emlékbe kaptam tőlük egy súlyzós törülközőt.
Egyetem alatt már csak a testem érdekelt, minden nap gyúrtam, a csajok már nem azért néztek meg, mert hűha de izmos, hanem, azért, mert azta k .rva életbe, bamög ez meg mekkora egy állat??
A viselkedésem addigra már annyira eltorzult, hogy jóformán most meg azért nem volta barátom, mert senki nem mert velem szóba állni.
Szóval igen, képes az önbizalmat az egekbe növelni, úgyhogy csínján csak az edzéssel.
Amúgy sok sikert!
Érdekes történet,kedves utolsó.
A válasz a kérdésre összetett: egyfelől nőhet az önbizalmad,hiszen minden olyan cél,amelyet kitűzöl magad elé,majd keményen küzdve elérsz,növeli az önbizalmat. Viszont a testépítés olyan sport,amely csak akkor hoz eredményt,ha komolyan veszed,és nem csak heti néhány órán át gyakorolt hobbi,hanem életmód: tervszerű étkezés,pihenés,stb. Emiatt viszont könnyű beleb.zulni,amikor már semmi nem számít,csak hogy minél izmosabb legyél,és akkor meg már azért nem lesz önbizalmad,mert XY a teremben nagyobb,mint te,te meg a 100 kilóddal is kicsinek és gyengének érzed magad. Tehát a testépítés ebből a szempontból még le is húzhat,ha nagyon belekerülsz és csak ekörül kezd forogni az életed.
Hogy hozhat-e önbizalmat a csajok terén? Nyilván egy jó test előny,de csak emiatt legfeljebb a nagyon buta/nagyon csitri lányok mennek el veled. Ha egy alapból visszahúzódó, félénk srác vagy,azon a kigyúrtság sem változtat. Inkább olyan ez,mint egy + jó tulajdonság,ami hozzáad a vonzerődhöz,de ha nincs vonzerőd,önmagában nem ér semmit.
Nekem a "kigyúrom magam" anno azt jelentette, hogy kb másfél év alatt 125 kg-ról lefogytam 90-92-re, amit azóta is tartok (190 cm vagyok).
Nekem nagyon megnőtt az önbizalmam, nem tagadom.
Egyrészt ismerőseim folyton megjegyezték, hogy mennyit fogytam, ami bevallom, nagyon jól esett (sőt, mivel már 4 éve tartom, ezért velem szoktak példálózni, ami még jobban).
Már olyan 100-105 kg-osan is azt vettem észre, hogy megnéznek a nők, ami nekem nagyon furcsa volt elsőre, mert soha nem néztek meg, mindig kövér voltam, pufi arccal, ezért nem is tartottam magamat jóképűnek (mások sem).
Aztán ahogy lement a pufiság az arcomról, kiderült, hogy nem is vagyok annyira csúnya... :)
Fordítva (tömegelés) nem tudom, hogy hogyan működik, ill. hogy másnál.
nem feltétlenül.
mivel a problémád szellemi és nem fizikai, nagy eséllyel olyan leszel mint a legtöbb komplexusos gyúrós. sőt, a probléma oka ugyanúgy megmaradhat.
Véleményem szerint segíthet, legalábbis mindenképp jobb, mintha 50 kilós csontváz lennél, csak ne ess abba a hibába, mint az 5. válaszoló.
Apropó 5., azóta rendbe jöttél már azért valamennyire?
(Nem provokálódásképp kérdezem, csak kíváncsiságból, ha már ilyen őszintén nyilatkoztál magadról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!