Kreatin Monohidrát kúra?
Várj még vele legalább 4-5 hónapot.
Amúgy meg nem egy nagy durranás, magadtól is fejlődsz a kezdetekkor szinte ugyanúgy, minél később csinálod az első kreatin kúrát, annál jobban örülsz, hogy vártál vele. Nem fogsz semmit érezni, ha most elhasználod ezt az apróságot.
Nem vesztesz vele, ha később tolod kreatint. Fiatal vagy még, ha rendesen eszel és edzel enélkül is gyors ütemben fogsz fejlődni. A lényeg, hogy ráhangolódj, ráérezz a lényegére aztán már csak kitartás kell. Nem szabad elhagyni magad, ha egy kicsit büdössé válik a dolog. Ha nagyon frusztrálóvá válik, hogy nehézkesen megy valami akkor tuti hogy nincs rendben az étrended és nem pihensz eleget. Ennek tudatában, ilyenkor lehet érdemes táplálékkiegészítőket is próbálgatni.
Én 30 körül vagyok és 3 hónap alatt rengeteget javult az erőnlétem és sok izmot szedtem fel (előtte le voltam épülve). Ebben szerintem sokat segített a kreatin, de fehérjebevitelre és az életmódomra is jobban odafigyeltem. Te nem kezdtél még igazán bele a komoly edzésekbe, ezért szerintem nélküle érdemes csinálnod. Ha már tartósan értél el eredményeket akkor mehet minden normális táplálékkiegészítő beleértve a kreatint. A túl gyors izomnövekedéssel is vigyázni kell, mert a bőröd nem tud elég gyorsan hozzá igazodni és berepedhet (stira). Nem kell tőle félned szóval ez ne zavarjon az edzésben, de ha érzed, hogy gyanúsan feszül, szinte már fáj(valójában nem fog fájni csak azon gondolkodsz, hogy mikor fog) a bőröd gyakorlat közben érdemes vissza venned egy kicsit, minthogy szétrepeszd magad, mert tartósan megmarad a dolog.
Étrendem: reggel: tojàs fehérje rántva vagy zabpehely fehèrjeturmixxal
Suliba viszek csirkemellet/rizst és esetleg pároltzöldséget (9,12,15-kor eszek) utána edzés után egy fehérje majd vacsorára sovány túró.
Néha a csirke rizst hogy tudnám kipótolni? Puffasztott riz vagy hogy?
nézőpont kérdése, én semennyitől nem ajánlanám. nem véletlenül tiltottak el tőle. elmagyarázom miért:
1.fiatal vagy és keveset tudsz a testépítésről. ha enm tudod, hogyan kell jól testépíteni, akkor jobb esetben csak haszontalan lesz az a sok drága vacak amit megveszel, rosszabb esetben káros lesz amit csinálsz.
2.elhiszem, hogy komolyan veszed, de ez nem jelenti azt, hogy jól is csinálod.
a probléma az a sablontestépítéssel(bodybuilder-drugsbunny-sárgakapszula kultúrával), hogy ha megtnaulod, a felét el kell felejteni, ha komolyan akarsz testet építeni. sokan példaképként tekintenek bunnyra, az átlag lusta elhízott embernél jobb is az életvitele, de nagy hülyeségeket szokott mondani. ő inkább showman/mozgalmár mint edző.
3.ha profi testépítő akarsz lenni, akkor azt felejtsd el, hogy te tisztán bekerülsz a top versenyekbe, még naturál versenyzők között is szednek cuccokat. ha egészséges akarsz maradni, akkor sem a sablontestépítős, sem a koxos út nem neked való.
4.1.inkább azt tanácsolnám hogy még most kezdj el valódi aktuális tudományos cikkeket olvasni biológia témában, kísérletekről, mert évekig fog tartani hogy megismerd a valóságot, vagy megértsd, miért működött valami és hogyan.
4.2.mellé kísérletezned is kell, nincs sablon ami ráhúzható bárkire, ezért a testépítés nem a lusta embereknek való.
4.3.sokkal inkább a sajátttestsúlyos edzésekre menj rá. azzal is szépen lehet fejlődni vagy 3-4 évig, aztán lehet komolyabb súlyokhoz nyúlni.
4.4.minőség. mindenben. sokkal többet jelent egy jó edzés, étrend, pihenés, mint xy poroktól várni a csodát. a kezdők többsége belemegy ebbe a sablontestépítő marketingvilágba, mégsem fejlődik úgy, mint egy teljesen naturál ember jó stratégiával.
az hogy a "kaja rendben van" csak a te véleményed. már ennyiből is látszik, hogy nincs rendben.
Ha tömegelsz nehogy kivágd a sárgáját, sőt igazából diétánál is belefér csak számolni kell vele.
Puffasztott rizs az jó, de nem a szénhidrát a probléma azt szinte bármiből betudod vinni, hanem az állati eredetű fehérje. Sajnos ezek szinte mind gyorsan romlandó dolgok, a szalámiknak már magas a zsírtartalma, a füstölt sonkák brutál sósak tudnak lenni. A szárított húsok(jerky) jó megoldást jelentenének, de nincs nagy hagyománya Magyarországon és nehezebben emésztődnek. Ezért nagyon jók a fehérjeporok. Könnyű a gyomrodnak és sok fehérjét tudsz vele bevinni gyorsan, egyszerűen. Egy shakerbe benyomsz egy kanállal aztán fogyasztás előtt már csak víz kell rá.
A előttem szólónak szerintem kicsit szélsőséges a nézőpontja.
1. A néhány évtizeddel előtti fiatalok mennyit tudtak a testépítésről és táplálkozástudományról? Ő már most hatalmas előnyben van hozzájuk képest. Lenyűgöző dolgokra lehet lelni az interneten és ha valaki céltudatosan keres, nem is olyan szörnyű a szemét mennyisége amin át kell rágni magát az embernek.
Nem tudom mire gondolsz a sok "drága vacak" alatt, de nem kötelező mindent megvenni ami elérhető. Ha egy testépítő bemegy a tescoba 10K-val a zsebében, nem kizárt hogy értelemsebben fogja elkölteni mint szinte bárki más, beleérte a szegényeket is. Miért? Mert tudják mi kell: fehérje, szénhidrát, vitaminok, rostok. Sok hülyeséget lehet megvenni drágábban, mint az alapvető élelmiszerek. Ugyan azt a halat megkaphatod 2x drágábban csak azért mert rá van írva, hogy citrom és koriander. Kizárt dolog, hogy ezeket valaki otthon az elkészítésnél tegye rá magának... :) Aki számolja a fehérjét az tuti, hogy a natúr halat fogja megvenni és hozzá friss citromot.
A táplálékkiegészítőket is nagyon jó dolognak tartom, bár egyet értek vele hogy egy fiatalnak jobb nélkülük kezdeni. Már csak azért is, hogy megtudja ítélni mi mennyit számít.
2. Jajj istenem, ha komolyan veszi akkor biztos hülye gyerek módjára fogja csinálni. No comment...
3. Most kezdi, nem csak az a cél létezik, hogy versenyt nyerjen. Lehet csak a saját egészségéért szeretne tenni valamit. De mégis miért kéne elfelejtenie? Az ilyen hülyék miatt akik egyből leoltják, hogy nem lehet tisztán elérni semmit? Akkor ez azt jelenti, hogy te is mindent piszkosan csináltál az életben vagy nem vitted semmire...
4.1. Egy deka izom nemfog rá jönni ha nincs hozzá PhD-je.
4.3. Igen válaszd a nehezebb utat és amikor már kiégtél kezd el végre az alapvetőt.
4.4. A "porok" pont azért vannak, hogy ezt megkönnyítsék és minél tisztábban tudd megadni a szervezetnek azt amire szüksége van.
Kifejthetnéd, hogy konkrétan milyen dolgok nincsenek rendben a kajájával és miért. Elég vázlatosan írta le valamelyik napi kajáját, szerintem semmi ártalmasat nem evett vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!