Nem érzek izomlázat, a hátamra pedig eddig volt minden másnap. Mi lehet a baj?
Szoktam huzódzkodni széles fogással,közepesen,szüken invertált evezést is,mind ezt +5kgal,és alig durrantam be...
múltkor csináltam +10kg al azzal sem éreztem semmit,pedig tök szabályosan csinálom,és csak a bicepszem durran be. Súlynélkül széles fogással feltudom magam húzni vagy 15-20szor amikor a súly rajtam van, vagy 10-12 szoktam...
Mi lehet a baj?
Valamit változtass: súly nagyságot, volument, intenzitást, pihenőidőt, próbálj új gyakorlatokat kitalálni, amelyekben más terhelés éri az izmot. A legvalószínűbb ugyanis, hogy az eddigi terhelést már megszoktad. Ezért nincs izomláz.
Izomláz egyébként nem annyira fontos, mint az izomhipertrófia, vagyis a bedurranás. Ha bedurranás van, az izomláz hiánya nem feltétlenül annak a jele, hogy nincs fejlődés, vagy nem dolgoztattad meg magad rendesen az edzés alatt.
ééértem :)
köszi nektek!! :)
Gondolj bele:
ha csinálsz egy fél kilós súlyzóval 100 bicepszhajlítást, másnapra nem fogod bírni mozgatni a karodat.
Ha rendes súllyal csinálsz 8-at, akkor lehet, hogy másnap semmit sem fogsz érezni.
Mégis a másodikkal fejlődsz.
Az izomláz nem a fejlődés jele, nem kell vele törődni. Az egyetlen ami számít, hogy folyamatosan növekedjen a terhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!