Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit ajánlotok izomláz csillapí...

Mit ajánlotok izomláz csillapítására? 16/L

Figyelt kérdés

2014. aug. 27. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:

a következő edzésen komolyabb nyújtást.

Ha nagyon durva, akkor szauna+merülőmedence váltogatva. Esetleg egy kis rámozgás, bemelegítéssel egy könnyed nyújtást most is.

Két alternatívája van az izomláz kialakulásának. Az egyik, hogy mikrosérülések keletkeznek, amik fájnak. A másik, hogy a sikertelen oxidáció következményeként felszaporodik a tejsavó, ami azt a fájdalmat okozza.

A harmadik és kiegészítő verzió ezen kettő együtt.

Nos ez azért fontos, mert a mikrosérülést pihenteti kell, míg a tejsavó mozgás útján felszívódik.

2014. aug. 27. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:
mozogj rá egy kicsit és elmúlik..
2014. aug. 27. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Olyan tabletta segít aminek láz csillapito hatása van.mint pl az acilbirin.
2014. aug. 27. 13:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Acilpirin*:)
2014. aug. 27. 13:13
 5/9 anonim ***** válasza:
18%
Fantasztikus, hogy már erre is tablettát ajánlanak. Nekem az edzőm mindig azt mondta: kutya harapást szőrivel gyógyíts! Szóval mozgasd meg az izmaidat.
2014. aug. 28. 10:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Én sokat szoktam nyújtani.

Ha nagyon erős izomlázad [DOMS](nálam például akkor, ha hosszabb kihagyás után nagy súlyokkal edzek), akkor akár 4-5 nap pihenő, amíg el nem múlik.

Ilyenkor nem ajánlott ráedzeni, a szöveteid komoly gyulladásban vannak, csak ronthatsz a helyzeten.

Erős fájdalomnál (ami már az alap mozgásokban is akadályoz) Fastum Géllel kenem az érintett területeket, illetve napi 1000-2000 mg C vtamint és glutationt szedek (gyulladás esetén sok szabadgyök keletezik a szervezetben, ezért kellenek az antioxidánsok).

Illetve nyújtani ilyenkor is szoktam, még ha rettenetesen fáj is.

Ha nem súlyos az izomláz, akkor segíthet némi aerob mozgás (kocogás, bicikli), egyébként gyorsan elmúlik.

(Egy orvostanhallgató)

2014. aug. 28. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is szauna merülőmedencével a legjobb, próbáltam én is, csak hát azért nem túl gyakran engedheti meg magának ezt a legtöbb ember. C-vitaminnal nálam az volt a baj, hogy túledzéshez vezetett: sokkal többet bírtam tőle, gyorsabban is regenerálódtam, de idővel állandó kimerültséget éreztem, és már nem használt rá a napi 5-6 gramm c-vitamin sem, ki kellett pihennem magam. Azóta nem használok c-vitamint nagy dózisban.

Kávé is jó egyébként, mert nálam nagyon jól csökkentette a fájdalmat, de pont ezért arra is könnyű rászokni. Szóval mostanában egyszerűen hagyom, hogy legyen, úgy vagyok vele, hogy az edzés ezzel jár, el kell viselni.

2014. aug. 28. 18:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Napi 5-6 g C-vitamin nagyon sok, már az 1-2 g is.

Nem érdemes rendszeresen ilyen mennyiséget szedni...

2014. aug. 28. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha amúgy nincs baj a cukroddal, rapid megoldásként egy kanál cukor, vagy cukros víz is szóba jöhet.
2014. aug. 28. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!