Szálkásító étrend kéne de hogyan?
17 éves fiú vagyok 70kg és kb 175cm. Van egy kis pocakom, nemrég kezdtem el street workoutozni. Jó alakot szeretnék, izmos testet, és ehhez azthiszem szálkásítani kéne. Már utána olvastam a szálkásításnak, 2,5-3g/ttkg fehérje szükséges, hogy ne veszítsünk izmot, és 2g/ttkg szénhidrát kell, aztán ezt csökkenteni/növelni hetente, hogyha van súlyvesztés.
A problémám ott kezdődik, hogy mindegyik étrendben amire rátaláltam, volt protein por, vagy hasonló cucc. Nekem erre nem lenne pénzem, és először inkább természetes hozzávalókból szeretnék sütni/főzni. Egyébként nem vagyok valami nagy szakács, de csirkemellet és rizst eltudnék készíteni.
Szeretnélek titeket megkérni, hogy segítsetek. Írhatnátok egy "minta" étrendet legyetek szívesek, amire alapozhatnék.
Okés köszi, viszont nem 70kg-ra találtam étrendet hanem többre.. De akkor számolok, hogy miből mennyi kell.
És ez az izomvesztés mennyire észrevehető?
Mindenkinek igaza van. Csak annyit tennék hozzá hogy szálkásító étrenddel akármennyire jó is, izmot is fogsz veszíteni ezzel együtt pedig erőt. Teljesen mindegy hogy street workout vagy testépítés. Ha csak most kezdted pl 1 hónapja nincs értelme a szálkásító étrendnek, legalábbis én nem látom semmi értelmét.
Először izmot kéne magadra pakolj tömegnövelő étrenddel és megfelelő edzéssel. Majd amikor pl 80 kg vagy és már van rajtad izom utána jöhet a szálkásító étrend. Akkor már jól fogsz kinézni, mert lejön a zsír és az kirajzolódik az izom körvonala. De a te esetedben ha még nincs izom és szálkásítasz semmi nem fog kirajzolódni. A CH-t felvinném 3,4,5 g-ra a fehérje maradhat 2g-on. Dönts belátásod szerint.
Igen, ez is egy jó megoldásnak tűnik, hogy először felszedni aztán leszálkásítani. Lehet hogy ezt választom, utánaolvasok picit.
Köszi a tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!