Szerintetek érdemes elkezdenem a fegyencedzést?
53kg,175cm,15 éves ,fiú vagyok.
Szerintetek érdemes elkezdeni,mert nagyon szeretnék izmos lenni.
Ha érdemes akkor tudnátok írni egy kezdő edzéstervet,meg akár tapasztalatokat is hogy milyen az eredmény.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Olvasd el és ott le van írva minden.
Sajnos ezt nem tudod megkerülni sehogy, el kell olvasni :/
Nem rég kezdeten és ha megnézed a könyvet van benne edzésterv is. Használni fog. Én kb 175 lehetek és több vagyok mint 60 kiló és vékony a testalkatom ami azt mutatja hogy fejlődtek az izmaim azért vagyok Ennyi kiló.
14/F
Sz*r a genetikád,sajnos.
15 évesen 53 kg k***a kevés,még 63kg is kevés,főleg a magasságodhoz képest.
Nem biztos, hogy szar a genetikája... Lehet, hogy nem tud minőségi táplálékot fogyasztani. Sok gyerek elmegy az iskolába eszik 1-2 szendvicset valami felvágottal meg vajjal. Vagy amit adnak az iskolában tízórait. Aztán jön az ebéd a menzán feltehetőleg. Na a menzás kajától te nem leszel izmos az 100%. Legfeljebb ha jól főznek elhízol. Aztán jön valami vacsora, vagy még eszik délután. Ez megint valami szendvics lehet. Ettől, hogy a francba lenne nehezebb? Ráadásul gondolom nem is egy nagy evő, lehet nem is ízlik neki mindig amit kap és kész. Meg van magyarázva. Egyéb okai is lehetnek még a soványságnak. 15 évesen olyan 60-70 kg között szoktak lenni, valószínű, hogy régi az adat a testsúlyodról. Ráadásul az iskolai mérleg rosszul mérleg egy kivénhedt vacak, ami egyáltalán nem biztos, hogy jól mér.
Továbbá valószínű, hogy a kérdező későn érő típus és még közelebb áll egy gyerekhez fejlődés terén, mint egy felnőtt férfihez. Kamaszkorban amúgy senki sincs a genetikai csúcsán. Akiket látsz a neten 16 évesen szétfújva az izomtól, mind kokszoltak és fél napokat a teremben töltöttek, mert ugyebár Amerikában mindent lehet. Például ahol én lakok egy rohadt edzőterem sincs. Egyszerűen kevés a lehetőség, rossz a megélhetés, tehát még felnőttként sem könnyű semmi. Gyerekként meg pláne nem. Szerintem kezdd el az edzést, csinálj egy programot, lehetőségeidhez mérten kajálj jól, ha pedig kinőtted a gyakorlatokat akkor próbálj meg súlyzókat is használni az edzésnél. Egyébként még fiatal vagy, sokat nőhetsz is még, pont itt az ideje erősödni. Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!