Valamit rosszul csinálok, vagy ez normális?
Hasizomról lenne szó. Heti kétszer csinálok hasprést, lábemelést és felülést, de a kérdésem lényege az, hogy honnan tudom, hogy eredményes volt-e az edzésem?
Ha bármi másra edzek, akkor utána, de sokszor még másnap is érzem, ahogy a megcélzott izmaim "sajognak" azaz sikerült izomszálat szakítanom, amik majd a regenerálódás után még több izomszálat eredményeznek.
Nah ugyanezt az érzés nem érzem, hasizom terén. De még hasonlót sem. Ez normális, vagy nem a megfelelő mértékben edzek hasi tájon?
Ha nem érzed,csináld heti többször,vagy keményebben.
De attól még hat.
Pár tippet adok hátha segítenek :)
1.hagyd el a felüléseket(ha gondolod beruházhatsz helyette egy haskerékre teljesen más érzés és ha jól csinálod eredményesebb is a jó szeparáció létrehozásában[fingom sincs miért de halottam és észleltem is) :D
2.feszítsd meg egy pillanatra a hasprést a felső ponton
3.tanulj meg rendesen lábemeléseket csinálni most nem tudom hogy végzed de az emberek nagy része teljesen rosszul csinálja mert csak a lábát emelgeti amit legfőképpen a lábát terheli közben pedig a mellkast kellene közelíteni a medencecsonthoz mintha össze akarnál görnyedni amennyire csak tudsz ha eltalálod a gyakorlatot biztosan észreveszed
4.végezz néha magasabb ismétlésszámokat(15-30) néha alacsonyabbakat(8-12) terheléssel például a haskereket és a hasprést könnyen lehet terhelni és ügyesebbek a lábemelést is tudják(azért kell váltogatni hogy ne szokja meg a terhelést a hasfalad ui:ne a gyakorlatokat váltogasd csak az intenzitást és a volument
5. próbálj ki hasra triszeteket és szuperszeteket
remélem valamelyikkel tudtam segiteni :)
Köszönöm a válaszokat, és utolsótól meg a tanácsokat.
Viszont az 5-ös pontot nem értem...Épphogy csak haladó vagyok testépítés terén, szóval kifejtenéd? :)
triszet az amikor három gyakorlatot egymás mögé teszel és nem pihensz köztük hanem egyből mész a következő gyakorlatra mint egy köredzés szóval itt egy példa hasprés után nem pihensz hanem egyből mész lábemelésre utána pedig haskerékre a szuperszet meg ugyan ez avval a különbséggel hogy itt nem 3om hanem csak 2 gyakorlatot párosítasz
ui:mindig a neked nehezebb gyakorlatot rakd előre és haladj a könnyebb felé :)
Szia!
Hasra ne csak földön végezhető gyakorlatokat csinálj, hanem például lógsz egy rúdról, és megpróbálod a lábaddal megérinteni a rudat, amiről lógsz, vagy lógás közben 90 fokos szöget zár be a hasad és a lábaid, szóval felemeled őket, ezek, és hasonló feladatok feldobják + nehezítik az edzést, és jó ideje nem pazarlom az időmet hasprésre, nem nagyon ér nálam se semmit :)
Remélem valamit segítettem, jó edzést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!