Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kukacoskodó, fogalompontosító...

Kukacoskodó, fogalompontosító kérdés: mit jelent pontosan a szálkásítás?

Figyelt kérdés

Általánosan a "zsírból történő fogyás"-ként szoktuk definiálni, de aztán továbbgondoltam a dolgot, és ellentmondásra jutottam.

Lehetőségek:

1) Zsírból történő fogyás

2) Az izomtömeg jelentős relatív növekedése, valódi izomtömeg-növekedés nélkül

3) Más

No, ezek egyelőre az alternatívák, merthogy ugye diétánál vizet is veszítünk.

Itt jutott eszembe a következő kérdés: mit is jelent a "száradás" kifejezés? Mert a köznyelvben a víz elvonódását (vagy mi) értjük szárazság alatt, szóval akkor a testépítésben is konkrétan a víz távozására utalunk ezzel? Vagy ez a szálkásítás szinonimája? Vagy valójában konkrétan csak a verseny előtti vízhajtózásra lehetne ráhúzni ezt?

No de ha valakire azt mondjuk, hogy száraz, akkor általában csak szimplán a szálkásságot értjük.

Csak hogy nyugodt szívvel dobáljam a szakterminusokat a jövőben, köszönöm :)

2014. aug. 15. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szálkásításkor ígyis-úgyis csökkenni fog az erőszinted. Ha ezt nem látod be, és arra törekszel, hogy a régi súlyokkal csináld a gyakorlatot, könnyen köthetsz ki ott, hogy nem fogod tudni normálisan szabályosan elvégezni az edzést és emiatt lesz végül izomvesztés.

Szerintem.

2014. aug. 15. 19:59
 12/13 A kérdező kommentje:

marcii

Ddrake-nek szerintem igaza van. Az izomstimuláció is két dolog függvénye: mekkora az össz terhelés és hogy ebből mennyit dolgozik a célizom. Fekve nyomásban is lehet tartani a súlyt, ha szálkásításnál jól behomorítasz, mégsem erőemelő technikával szoktuk az alapgyakorlatokat csinálni.

Fogalmazz akkor úgy, hogy az "általános erőszint csökkenésének az elkerülése" vagy nem tudom, mert alapvetően szerintem nem élből hülyeség ez az erő=izom felfogás, de helyenként pontatlan.

2014. aug. 15. 20:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a mentalitas az hogy csinalj pinalegyezo edzeseket.

Ne törödj bele a gyengülésbe és ne csinálj hulyeségeket hogy bukásig edzes meg vetkozo sorozatok.

Elkezded 4x8-cal a szalkasitast valamekkora sullyal aztan ha gyengulsz akkor inkabb csinalj 3x8 vagy 2x8-t csak a suly ne csokkenjen a rúdon. Az legyen az utolso amit csokkentesz a naturáloknak ez a jó szerintem.

2014. aug. 15. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!