Ezt szerintetek meg lehet csinálni?
A helyzet az, hogy tömegelek 3. hónapja és a kelleténél egy "kicsit" több zsír jött már fel. Valószínű nem figyeltem eléggé a ch mennyiségre, de most már mindegy, megvan a baj.
Arra gondoltak, hogy most felfüggesztem a tömegelést és szigorú szálkásító diétával és aerobozással lepucolom a zsírt, majd ha leszálkásítottam, akkor elkezdem újra, de már ésszel és nagyon kontrolálva a tömegelést.
Szerintetek ezt meg lehet csinálni, nem csinálok vele kárt?
Az a gond, hogy a diéta után valószínűleg vesztesz annyi izmot, hogy majdnem ugyanúgy nézz ki, mint a 3 hónapos tömegnövelés előtt.
Ha hízékony alkat vagy, akkor érdemes magasabban tartani kicsit a zsírt, mérsékelni a ch-t (nem ketogén tömegnövelésre gondoltam, csak az inzulinszint alacsonyabban tartása érdekében).
Tömegelésre gondolsz? Akkor legyen mondjuk 1,5-2g*ttkg a zsír, a ch meg 2-3g*ttkg, először inkább legyen kevesebb, mint több.
Telítetlen: magvak, lenmagolaj, olívaolaj
Telített: kókuszzsír; zsíros húsok; tojássárgája; feldolgozott, de adalékanyagmentes, lehetőleg házi disznókészítmények (kolbász, szalonna simán ^^)
Tehát ha jól értem, akkor az 5 g ch helyett mondjuk fele arányban legyen a ch és zsír, ugye?
De ezt mondjuk szerintem képtelenség pontosan kimérni, hogy mennyi a zsír. Hogy mondjuk egy kolbászban, szalámiban mennyi van, vagy mondjuk egy oldalsban mennyi a zsír, stb. Tehát ezt tényleg csak érzésre lehet, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!