Miből vigyem be a hiányzó kalóriát?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, könnyen hízó alkat. Csináltam egy étrendet, de az energiabevitelem kevés lett. Mennyi kéne nekem és miből vigyem be? Akárhogy próbálom beállítani, a szénhidrát vagy a fehérje túl sok lesz.
2014. aug. 14. 10:59
1/7 anonim válasza:
Feltételezve, hogy mondjuk 75 kiló körül vagy, ez neked hol sok szénhidrát? Egyáltalán honnan vetted ezt, hogy "túl sok"? Mihez képest? Mihez viszonyítva? Kipróbáltad már élőben az étrendedet? Mert ilyen, hogy szám alapján "túl sok", az azért elég relatív. Akkor mondjuk, hogy túl sok, mikor túlságosan zsírosodsz az adott étrendtől az adott edzés mellett. A ch-zsír arányt pedig kicsit durván de gyakorlatilag tetszés szerint akármilyen skálán változtathatjuk. Szerintem a zsír épphogy érje el az 1g/ttkg-ot, a ch-t pedig majd állítod, mert szinte biztos, hogy úgyis kell majd.
2/7 anonim válasza:
Pl zsírból is mehet több. Nem kőbe vésett az 1g x ttkg. Én is több zsírt eszek. Mehet lenmagolaj, halolaj, kókuszzsír, magvak, bármi. Ezzel könnyen felviszed a kalóriabevitelt.
3/7 A kérdező kommentje:
60 kiló vagyok, a fehérjét 2g/ttkg-mal számoltam, a szénhidrátot 3-mal, amik sikerültek, de a szükséges kalória nincs meg.
2014. aug. 14. 11:15
4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor eszem magvakat, az jó lesz. A szénhidrátbeviltem bajd be lesz állítva, de előbb el kell kezdenem, ha nem lesz legalább 0,3 kg + hetene, akkor növelem. Legalábbis ezt olvastam shop.bodybuilder-en
2014. aug. 14. 11:17
5/7 A kérdező kommentje:
Kb. mennyi kalória kéne nekem? Többnek kell lennie, mint az alapjárat égetésnek? Ha van tesióra, akkor egyek valamit plusszba, vagy azzal nem kell foglalkozni?
2014. aug. 14. 11:20
6/7 anonim válasza:
Nem számoljuk ki a kalóriát. Beállítod a fehérje-grammokat és a zsírt. Ez után a ch-t kezded növelni, hogy legyen kb 0,3kg tömegnövekedés hetente. Ha több jön, akkor veszel le a ch-ból, ha pedig nem növekszik a tömeg, akkor emeled. A 3g x ttkg ch az kevés lesz, még könnyen hízóknak is általában kell a 4g x ttkg. De majd meglátod, nem lehet előre megmondani. ÉS ne kalóriát számolj, hanem tápanyag grammokat. Persze összeszorozva és összeadva kiadja a kalóriát, de ezt nem kell kiszámolni, mert úgyis változik a a kalória-igényed és akkor elég ha a grammokra figyelsz!
7/7 A kérdező kommentje:
Akkor emelem 5-re és majd meglátom mi lesz. Köszönöm a segítséget!
2014. aug. 14. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!