Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Félek egy kicsit de muszáj...

Félek egy kicsit de muszáj belevágnom?

Figyelt kérdés

Üdv

173cm, 84.5 kg vagyok, szerintem ideje lenne szálkásítanom, hogy ne szaladjon el a ló, derekam kerülete : 83-84cm szóval nem vagyok egy zsírdisznó, de azért van felesleg.

Nos szálkásításkor, az étrend okés 3 x tskg Fehérje és CH-t szép lassan csökkentem mikor megáll a fogyás.

Kérdéseim :

1. Zsír mennyi menjen ? 0.5 x ttkg ?

2. BCAA és Glutamin mennyi menjen / nap ?

3. BCAA és Glutamint MyProteintől rendelném por állagába az megfelelő lenne (minőségileg) ?

4. 100% Whey Protein Pof. vagy Imapct Whey-t, milyen fehérjére cserélhetem le ? Impact Whey Isolate vagy 100% Whey Isolate megfelelő lesz szálkásítás alatt ?

5. Meló miatt reggel nem tudnék kardiózni csak edzés után vagy pihenőnapokon :( Ez mennyit ront, mintha reggel csinálnám ?

A kérdéseimnek kívűl, még bármilyen tanácsot elfogadok, 14% testzsír alá mindig féltem lemenni, hogy ne veszítsek sok izmot, most lemegyek 9-10%-ra, majd tömegelés tisztán újra.

2014. aug. 11. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A 3g x ttkg fehérje sok lesz ha teljes testtömegre számolod. Vagy legyen zsírmentes tömegre számolva vagy teljes tömegedre 2-2,5g x ttkg. Az is csak felesleges plusz kalória lenne és a zsír nem kér enni.:)

1. Jó lesz a 0,5g x ttkg zsír. Ez is egyébként változó, nálam az is bevált, hogy kicsit több a zsír, de 50 ch alá megyek 4-5 napig, majd feltöltés ch-ból.De alapból jó a 0,5g x ttkg.

2. Mehet akármennyi, pénztárcafüggő. De jól jön azért napi 2-3-szor 8-10g BCAA-ból és/vagy glutaminból is.

3. Kiváló a Myprotein, de pl a muscleteam sajátmárkés termékei is jóárasak. 1 kg glutamin 6500Ft.

4. Nem kell lecserélni a proteinedet. Nem kell izolátum, max a versenydiéta utolsó két hetében, ha már szinte nulla ch-t akarsz. De megteszi a koncentrátum is, csak az abban lévő ch-t is számold bele a napi bevitelbe.

5. Mindegy mikor aerobozol, lényeg, hogy meglegyen. Ne kardio legyen, hanem alacsony intenzitású aerob. Nálam így több izom maradt. Persze van aki az intervallum kardiót ajánlja. Szóval ebben sincs egyetértés.:)

2014. aug. 11. 11:36
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem, fura, hogy gyors tempójú séta ennyire tud segíteni :)

Nekem teremedzőtől mindenki a kerékpárt vagy lépcsőzést ajánlotta, azt mondták az pucol a legjobban.

2014. aug. 11. 11:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2014. aug. 11. 11:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Önmagában hülyeség, hogy valami "legjobban pucol", adj nekik egy ordenáré nagy tockost!
2014. aug. 11. 11:46
 5/11 anonim ***** válasza:
A bicaj is jó vagy a lépcsőzőgép stb. Az intenzitás a lényeg. Az aerob edzés az, ha kb 120-130-as pulzussal megy a dolog 40-60 percig. Tehát bicajjal is lehet aerobozni vagy ellipszis trénerrel is. És lehet ugyanezekkel anaerob tartományú kardio is, ha nagyobb a terhelés. Szóval nem csak a gyaloglás az aerob, ezt nem tudom honnan gondolják sokan? Úszni is leheet aerob tartományban. Magas intenzitású kardio több kalóriát éget, de sajnos többet szed le izomból is, mert az izomfehérjéhez is szépen hozzányúl a szervezet. Tele kokszolva ez nem gond, mert az megvédi az izmokat, ilyenkor mehet kicsit intenzívebb edzés, de nautrálban gyorsan elfogy az ember. Tapasztalat.
2014. aug. 11. 11:55
 6/11 anonim válasza:
szerintem ne aggodalmaskodj a százalékokon.Kezdj el futni járni szabaxidödben legalább heti 2-3 szor,és már este 5 után ne nagyon egyél,és napközben is mértékkel.
2014. aug. 11. 12:38
 7/11 anonim válasza:
nekem ez a futos,nem sokat evős dolog nagyon bevált.
2014. aug. 11. 12:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Van rajtam vagy 15-16 kg izom, most ha 5 után nem étkezésnék, lebantám nagyrészét az biztos :)
2014. aug. 11. 12:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó! Attól hogy neked ez bejött nem biztos hogy másnak be fog! aerob mozgás/vagy intervallumos kardió és súlyzós edzés+ magas fehérjetartalmú étrend kell a kérdezőnek nem ilyen "este nem eszek" humbug. Ha nem értessz hozzá, ne írj hülyeségeket. Ezzel a kérdező csak izmot vesztene minimális zsír mellett. Nem beszólogatni akarok, csak máshol is leírtad a "hasznos" praktikáidat.
2014. aug. 11. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Hulyeseg az esti nem evés. Nem ez számít, hanem az egész napi összes tápanyag-bevitel. Este is lehet enni, sőt!
2014. aug. 11. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!