Félek egy kicsit de muszáj belevágnom?
Üdv
173cm, 84.5 kg vagyok, szerintem ideje lenne szálkásítanom, hogy ne szaladjon el a ló, derekam kerülete : 83-84cm szóval nem vagyok egy zsírdisznó, de azért van felesleg.
Nos szálkásításkor, az étrend okés 3 x tskg Fehérje és CH-t szép lassan csökkentem mikor megáll a fogyás.
Kérdéseim :
1. Zsír mennyi menjen ? 0.5 x ttkg ?
2. BCAA és Glutamin mennyi menjen / nap ?
3. BCAA és Glutamint MyProteintől rendelném por állagába az megfelelő lenne (minőségileg) ?
4. 100% Whey Protein Pof. vagy Imapct Whey-t, milyen fehérjére cserélhetem le ? Impact Whey Isolate vagy 100% Whey Isolate megfelelő lesz szálkásítás alatt ?
5. Meló miatt reggel nem tudnék kardiózni csak edzés után vagy pihenőnapokon :( Ez mennyit ront, mintha reggel csinálnám ?
A kérdéseimnek kívűl, még bármilyen tanácsot elfogadok, 14% testzsír alá mindig féltem lemenni, hogy ne veszítsek sok izmot, most lemegyek 9-10%-ra, majd tömegelés tisztán újra.
A 3g x ttkg fehérje sok lesz ha teljes testtömegre számolod. Vagy legyen zsírmentes tömegre számolva vagy teljes tömegedre 2-2,5g x ttkg. Az is csak felesleges plusz kalória lenne és a zsír nem kér enni.:)
1. Jó lesz a 0,5g x ttkg zsír. Ez is egyébként változó, nálam az is bevált, hogy kicsit több a zsír, de 50 ch alá megyek 4-5 napig, majd feltöltés ch-ból.De alapból jó a 0,5g x ttkg.
2. Mehet akármennyi, pénztárcafüggő. De jól jön azért napi 2-3-szor 8-10g BCAA-ból és/vagy glutaminból is.
3. Kiváló a Myprotein, de pl a muscleteam sajátmárkés termékei is jóárasak. 1 kg glutamin 6500Ft.
4. Nem kell lecserélni a proteinedet. Nem kell izolátum, max a versenydiéta utolsó két hetében, ha már szinte nulla ch-t akarsz. De megteszi a koncentrátum is, csak az abban lévő ch-t is számold bele a napi bevitelbe.
5. Mindegy mikor aerobozol, lényeg, hogy meglegyen. Ne kardio legyen, hanem alacsony intenzitású aerob. Nálam így több izom maradt. Persze van aki az intervallum kardiót ajánlja. Szóval ebben sincs egyetértés.:)
Értem, fura, hogy gyors tempójú séta ennyire tud segíteni :)
Nekem teremedzőtől mindenki a kerékpárt vagy lépcsőzést ajánlotta, azt mondták az pucol a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!