Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek szálkásítsak vagy...

Szerintetek szálkásítsak vagy tömeglejek?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve edzek és olyan 3-4 hónapja étkezek rendes étrend szerint.

180 cm és kb 78 Kg vagyok, a hasamon és a combomon van némi zsír, izom viszont még nincs túl sok van rajtam. Nem tudom, hogy tömeglejek vagy szálkásítsak, mert ha szálkásítok, akkor az a kevés izom is lemegy, ami feljött, viszont ha tömegelek, akkor még nehezebb lesz majd leadnom a felesleget később. Nektek mi a véleményetek? :S

2014. aug. 8. 23:13
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és a testzsíromat a netes fotók alapján olyan 27%-ra tippelem, mert elég fedett a hasam, de azért ne valami sörhasat képzeljetek el, inkább csak olyan átlagos, kicsit pocakosat:)
2014. aug. 8. 23:16
 2/7 Galaxis. ***** válasza:
Szerintem, ha úgy szálkásítasz, hogy "lemegy az a kevés izom is ami feljött" akkor valamit rosszul csinálnál. Amúgy meg megválaszoltad a kérdésedet.--> "kevés izom" akkor tömegelj és majd ha 85-90 kg leszel akkor próbáld a szálkásítást!
2014. aug. 8. 23:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Én 20% fölötti zsírnál már inkább szálkásítást ajánlok, a nagyja zsírt nem ártana letolni, majd lassú tömegnövelés, hogy ne jöjjön sok zsír.

De ez csak az én javaslatom, ha nem zavar a zsír, aklor tömegelj még.

2014. aug. 8. 23:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát azért azért annyira nem kevés, tehát ha megfeszítem pl a.karom vagy a mellem, akkor eggyétermüen látni, csak alaphelyzetben nemannyira mivel kicsit fedett. A 90kg-ra felhízástól azért tartok, mert akkor többet kell majd leadni, ergó több izom vesztés. Vagy nem? :?

Mondjuk inkább úgy, hogy mekkora tzs-től érdemes inkább fogyózni?

2014. aug. 8. 23:40
 5/7 Galaxis. ***** válasza:
Ha jól szálkásítasz nem vesztesz izmot! az hogy 78 kg vagy nem jelent semmit. Ha lepucolsz magadról mindent akkor izomtalan vékony 180cm magas csávó leszel. Attól meg ne tarts hogy többet kell lepucolni magadról. Ennek az a rendje. Nyilván való hogy ha több a pizzát kajálsz mint a megfelelő táplálék akkor több szemét rakodik le a testedre.
2014. aug. 9. 00:27
 6/7 anonim ***** válasza:

A nagyja zsírt nem árt leadni, tehát most nem romszálkára kell lemenni, de kb 12-15 közé. Innen jöhet moderált tömegnövelés. Azt pedig írtam már, hogy 20 % tzs felett szerintem érdemes szálkásítani. Ne hívd fogyózásnak, ez itt nem a femina.hu vagy a kiskegyed. :)

A 27% tzs pedig überbrutál sok, arra ne tömegelj szerintem.

2014. aug. 9. 06:08
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ezen a képen a 25% ami nagyjából rám illik:

[link]

2014. aug. 9. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!