Edzés lányoknak?! Valaki hozzáértő tud adni tanácsot?
Problémám, hogy az utóbbi időben (a hosszútáv futás és az anaerob edzések miatt) eljutottam odáig, hogy sajnos látszik a szegycsontom... Kérdésem, hogy milyen gyakorlatokat ajánlatok, amivel mellkasra tudok izmot fölszedni, de a hátam nem, vagy csak minimálisan nő? (Lány létemre így is elég széles a hátam, ezért a hátazást minimalizálnám.)
Írjatok nyugodtan kondigépet, meg sorozatszámot! Esetleg kézi súlyzós gyakorlatot!
165cm/56kg/elvileg 21%testzsír 25/L
Hogy ha kezdő vagy a súlyzós edzésben akkor 2 hónapig csinálj átmozgató edzést...
Itt megtalálod:
Majd válthatsz osztott edzésre.
Például ilyenre:
De a legfontosabb az étrend és a tápanyagbevitel... neked tömegnövelő étrend kell.
Ami azt jelenti, hogy 56 kg vagy akkor 112 g fehérjét, 280 ch-t kell bevinned naponta.
Első vagyok...
Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan :)
Mellgyakorlatokkal tudsz izmosodni mellizom esetében.:-)
Pl- fekvenyomás, tárogatás, áthúzás, tolodzkodas, és persze ezek gépesített gyakorlatai. De kell tömegnövelő étrend izmosodáshoz. Kalória pluszban tudsz izmosodni.
Köszi szépen, shopbuildert ismerem, szoktam nézegetni. . Terembe egy ideje már járok, osztottan csinálom a súlyzós edzéseket. Csak kb egy hónapja emeltem meg a futás hosszát 15km-re, ez lehet az oka, a mostani fogyásnak.
Eddig a hátazásba, mellezésbe nem merültem bele annyira, hiszen félek, hogy tovább nő a hátam.
A kaja rendben van. Szénhidrátot főleg a nap elején eszek, délután este fehérje zöldség. Nagyon sok szénhidrátot nem merek enni (számolni igaz sose számoltam) de nagyon hízékony vagyok, ezért vigyázok.
Mekkora súlyokat javasoltok? Eddig nagy sorozatszámmal kevesebb súly volt felsőtestre. Növeljem a súlyt kisebb sorozatra?
Pedig több ch kell, ha izmosodni akarsz. Kalória plusz kell hozzá. De ezt már írtam. Ilyenkor jöhet kis zsír is, de ez van, nem tudsz naturalban zsírmentesen izmosodni.
Akkora súly kell a gyakorlatoknál, amivel éppen megy szabályosan 10-12 ismétlés sorozatonként. Ha simán megy 12, akkor kevés a súly, növelni kell. Barbisulyokkal nem lesz izom.:-) tudom, bunko vagyok, de őszinte.
Nem éreztem bunkónak, köszi, a választ! Akkor lehet kipróbálom a kisebb sorozatot nagyobb súllyal. És megpróbálok több szénhidrátot enni.
Fehérjeport megéri venni? Milyet ajánlatok? (A kiegészítőkben egyáltalán tényleg nem vagyok otthon:S)
Nem kisebb sorozat kell. A sorozat az marad kb 3-4 gyakorlatonként. Az ismétlésszám lesz 10-12. Tehát pl kinyomod a súlyt 12-szer. Ez egy sorozat 12 ismétléssel. Pihensz, majd megint megy egy 12 ismetlesszamos sorozat. Így remélem okés.
Fehérje- millió jó van. Pl mhn whey, myprotein impact. Lányoknak fontos a jó íz, így pl scitec 100% whey professional. Vagy biotech nitro pure whey gold. Stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!