Hogy szedjek fel súlyt (hasi) elhízás nélkül?
18 éves fiú vagyok, kb. 185 cm, 65 kg. Elég csontos a vállam, a kulcscsontom csúnyán látszik, s az arcom is elég sovány, ezen szeretnék a következő mondjuk fél-egy évben változtatni. Viszont mindeközben szeretnék edzeni, izmosodni, kar-, váll- és hasedzéseket nyomatok. Tudom, hogy nincs helyi fogyás, ezért aggódom, hogy ha felszedek egy kis súlyt, ami zsírként beépül a szövetekbe, utána edzéssel pedig ledolgozom, akkor szinte nem léptem előre semmit, az izomfejlődésen túl. Viszont az izomépítés nem fogja pl. a kulcscsontomat vagy az arccsontomat eltüntetni... (jó, a kulcscsont külső végét esetleg, mert ott legalább fejlődnek a környéki vállizmok)
Köszönöm a segítségeteket!
Lehet nem a legideálisabb szemszögből közelíted meg a dolgot. A 18 irigylésre méltó életkor sportoláshoz/testépítéshez, nem kéne aggódnod hülyeségek miatt bármilyen is a testalkatod. A lényeg, hogy tanuld meg az alapgyakorlatokat szabályossan végrehajtani, dolgozz minden izomcsoportra váltoatossan majd használd őket valami más tevékenységhez (sport, tánc, küzdősportok, akár meló és nem utolsó sorban az olimpiai súlyemelés gyakorlatai is kivállóak erre a célra).
Kajálásban elkell találni a pontos tápanyagszükségleted és megkell tanulnod diétázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!