Lehet butaság a gondolat, de nem minősül egyoldalú étkezésnek a gyakori csirkemell és rizs fogyasztás?
1. Az egyoldalú táplálkozás azt jelenti, hogy a tested az étkezési szokásaid miatt hiányt szenved egyes makro- és/vagy mikrotápanyagokban. A testépítők étrendje pont úgy van összeállítva, hogy ez ne legyen lehetséges, tehát az, hogy a testépítő táplálkozás egyoldalú, tárgyi tévedés.
2. A csikemell+rizs csak egy alternatívája a fehérje+ch páros bevitelének, de ezenkívül fontos, hogy meglegyenek a zsírok, a rostok és a mikrotápanyagok (vitaminok és ásványi anyagok).
Sokaknak az a változatos étrend, hogy egyik nap pogácsát reggeliznek és parizeres kenyeret vacsoráznak, a másik nap meg sajtos stanglit és májkrémes zsömlét.
Annál lényegesen változatosabb a hús+rizs+zöldség kombó. :)
A csirkemell rizs+zoldseg az jó
Mondjuk a ch es zoldsegofrrasokat valtogatni kene.
Egy etrend sem tokeletes. Mindegyikben vannak hianyossagok. Egyik se biztositja az osszes mikrotapanyagot egyszerre.
Nem szabad ugyanazt a ch forrast ugyanazt a zoldseget enni csak. Egy ideig rizst. Egy ideig krumplit vagy valami mast.
Zoldsegeket gyumolcsoket is váltogasd.
Fehérjeforrást nem fontos.
trainlikeaman nevű felhasználó válasza:
Az a fontos, hogy a tested megkapja a szükséges tápanyagokat, amire a csirkemell és rizs meg zöldségek nagyon jók és olcsó is. Ami engem illet, én nem vagyok testépítő, csak hobbiból edzek, hogy erős és egészséges legyek, amennyire tőlem telik. Azokat a szigorú diétákat nem tudnám és nem is akarom követni. Egyszerűen annyit eszek, amennyi jól esik. Ez általában jó nagy mennyiség. :D Nagyrészt pörköltek, sülthúsok, más húsos ételek, kolbász, szalonna(bárki bármit mond, odáig vagyok érte), krumpli, kenyér, más tésztafélét elég ritkán. Sok zöldség és gyümölcs, nagyon szeretem őket. Szinte csak vizet iszok, néha gyümölcslevet. Alkoholt sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!