Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi ez a sok hülyeség?

Mi ez a sok hülyeség?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Mindenki elvan, hogy így CH úgy CH ennyiszer testsúly, annyiszor testsúly, szerintem hülyeség így meghatározni.

Én a kalória plusszra mentem, CH-t nem néztem, hogy mennyi megy, csak kis kalória meg fehérje legyen meg.

10 hónap alatt, olyan fejlődést elértem, amit sokan csak tátott szájjal néztek a terembe.

Én úgy tömegeltem, hogy egy angol oldalon kikalkuláltam, hogy az én súlyomhoz 2900 kcal kell, hogy kalória pluszban legyek és tömeget növeljek.

Nos 10 hónap után kérdezték meg sokan a terembe, hogy hány g CH-n vagyok stb.., hogy ilyen jól fejlődök, mondtam nem számoltam, erre ki voltak akadva, mintha azt mondtam volna, hogy tudok repülni.

Hazajöttem és elkezdtem számolgatni, mezomorf típús vagyok.

Fehéjre 2.5 x ttkg (ezt számoltam, hogy legyen meg a napi beépíthető fehéjre, fontos)

Szénhidrát : Itt még én is csodálkoztam mikor a mennyiséget elosztottam a testsúlyommal 6.5 x ttkg CH jött ki.

Nem vagyok Hard Gainer, mindenhol olvasgatom 4-5 x ttkg CH-at ajánlanak és fejlődnek vele, hát ezt jól megnéztem.

Szerintem ne a CH-t nézzétek, hanem, hogy a kalória plusz legyen meg tömegelésnél és a kalória minusz mikor szálkásítotok.

Véleményetek ? :) Nagyon kíváncsi lennék rá.

Nem használtam semmi tápkieget vitaminon kívűl.

2014. júl. 23. 13:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
És nem mind1 miből viszed be a CH-t sem :)
2014. júl. 24. 11:10
 12/22 Szintiszoli123 ***** válasza:

OK. Csak álljon már helyre a világbéke :)

Egyébként meg úgy van, ahogy sandorzsolt fenn írja.

2014. júl. 24. 11:13
 13/22 Szintiszoli123 ***** válasza:

ma 11:10

Na azt majd marcii megmondja!!! :)

2014. júl. 24. 11:14
 14/22 anonim ***** válasza:
Ezt már szegény marcii nem látja :D
2014. júl. 24. 13:51
 15/22 anonim ***** válasza:

I am here.

A tested nem tudja hogy te mibol viszed be a ch-t.

A véráramba ugyanaz kerul.

Csak mondjuk a barnarizsben van mellette rost mikrotápanyag és fehéjre meg zsir de kb ennyi. Érdemesebb ezért a rendes ilyen jó kajákat enni de kozvetlenul nem fog elzsirositani a szemet kaja sem.

Szándékosan énsem eszek azt de van hogy kicserelek az etrendemben rizst mandulát csirkemellet egy "szemetebb" kajábol jovore ha éppen ugy alakulnak a dolgok.

A lényeg hogy egy 80/20 arányt tartsunk kb. 80% "tiszta" 20% "szemét"

Amugy szerintem is az a jo ahogy a kerdezo csinalja. Igy sokkal precizebb lehetsz.

Mert pl oriza jegkrembol 70 g ch-t szamol csak pedig van ott zsir is és minimális fehérje is.

De amugy ahogy fentebb irták hogy nem no valaki x kaloriaval es hozzaad 300-at feherjebol es uborkabol akkor ugyanugy nem fog noni az ugye tudja hogy hulyeseget beszelt?

A test betartja a termodinamika főtételeit.

2014. júl. 24. 17:50
 16/22 anonim ***** válasza:
Egyet mondj meg: ha a bevitt táplálékainknak nincsenek élettani hatásai, akkor a telített zsír miért problémás tápanyag a szemedben?
2014. júl. 24. 19:18
 17/22 Szintiszoli123 ***** válasza:

Én voltam marcii.

Ha csak termodinamika van, akkor csak fehérjével ugyanúgy lehet tömegelni, mint fehérjével, CH-val meg zsírral?

Csak legyen meg fehérjéből a megefelelő kalóriamennyiség? Vagy akkor nincs is olyan, hogy ketózis, mert a kalória az csak kalória, ezért mindegy, hogy CH-val vagy zsírral viszem be?

"Mert pl oriza jegkrembol 70 g ch-t számol csak pedig van ott zsír is és minimális fehérje is." - Miért lenne ettől pontosabb a kalóriaszámolgatás? Aki rendesen számol, az számolja a CH mellett a fehérjét meg a zsírt is. Annyival kevesebb zsírt és fehérjét fogok bevinni aznap amennyit a jégkrémben volt, és kész. Miért lenne ez kevésbé pontos, mint a kalóriaszámolás?

2014. júl. 24. 21:37
 18/22 anonim ***** válasza:

Oriza a bevitt tapanyagnak vannak elettani hatasai. De a cukornak az osszetett ch-tol kulonbozoek nincsenek.

Szintiszoli igen ha valaki eleg kaloriat visz be akár csak feherjebol a tomege noni fog.

2014. júl. 24. 23:00
 19/22 A kérdező kommentje:

Testmesteren olvastam egy srácot, aki 4x tskg Fehérjével és 2-3 x tskg CH-val fejlődött, vagyis magára pakolt 10-15 kg izmot, aztán ráébresztettük, hogy több kalória kell de inkább nagyrész CH legyen, elég 2.5 x tskg fehérje.

Szóval a kalória számít csak, aztán az is fontos hogy miből viszed be, hogy a szervezet tudjon vele mit kezdeni, vagyis beépíteni az izmokba a fehérjét, ezért szükséges a CH.

2014. júl. 24. 23:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Erdemes sok ch-t bevinni mert az a preferalt energiaforras.
2014. júl. 24. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!