Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hátfájás az edzéstől? Javaslatok?

Hátfájás az edzéstől? Javaslatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy 3 hónapja kezdtem el egy otthon végezhető edzésprogramot csinálni és az utóbbi időben a hátam nem bírja már az edzéseket.

Saját súlyos és súlyzós edzést csinálok. Elég edzetlen vagyok így 2x5kg-os súlyzókkal kezdtem, most van egy 20kg-ig állítható egykezes súlyzóm. A gyakorlatokat igyekszem szabályosan végre hajtani, de a hátam miatt már többször abba kellett hagynom egy-egy sorozatot az erős fájdalomérzet miatt. Gerincferdülésem vagy egyéb ortopédia problémáim sose voltak.

Amiket csinálok, ill. ahol érzem a hátfájást: húzódzkodás, haskerék, híd/fél híd, lábemelés talajról, fekvőtámasz, palánk támasz.

Mit gondoltok mit ronthatok el, vagy mit kellene tennem, hogy a hátam bírja az edzéseket? A terhelésből meg az ismétlésekből már visszavettem, de érzem hogy ez hosszú távon nem lesz így kifizetődő. Különösen fekvőtámasznál, haskeréknél, lábemelésnél nehéz ezt így csinálni. Valaki küszködött hasonló problémával? Javaslatok esetleg?

2014. júl. 6. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Fordulj szakorvoshoz
2014. júl. 6. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:

ezek a gyakorlatok pont,hogy meg kellene,hogy szüntessék a gerinc problémákat.

szóval vagy a kivitellel van valami komoly hiba,vagy kevés volt az átmenet edzés megszokás,vagy olyan problémád van ami kivizsgálást igényelne.

2014. júl. 6. 19:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Egy ideig megpróbálom a gyakorlatokat enyhített verzióban megcsinálni, sőt utána nézek újra a helyes kivitelezésnek. Ha a dolog nem javul belátható időn belül, úgy mindenképpen felkeresek egy orvost az üggyel kapcsolatban.
2014. júl. 6. 21:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Vagy rossz a testtartás, amivel eddig csináltad a gyakorlatokat. Egyenes hát, has, fenék feszít súlyzózásnál, guggolásnál. Alkartámasznál jobb, ha a fejeddel a köldöködet nézed, ilyenkor domborodik valamennyire a hátad. További lehetőségek, hogy extrém gyenge a hátizmod, és erősíteni kell, vagy valamilyen hát problémád van. Próbáld meg a cicázást, négykézláb, domborítod és homorítod a hátad felváltva viszonylag lassan. Ha már ettől is fáj, akkor valószínűleg jobb, ha felkeresel vele egy orvost. A hátfájást ezer dolog okozhatja, lehet ideg becsípődés, sérv, rákos áttét, és így tovább... Ha nem múlik, ki kell vizsgáltatni.
2014. júl. 11. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!