Hátfájás az edzéstől? Javaslatok?
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy 3 hónapja kezdtem el egy otthon végezhető edzésprogramot csinálni és az utóbbi időben a hátam nem bírja már az edzéseket.
Saját súlyos és súlyzós edzést csinálok. Elég edzetlen vagyok így 2x5kg-os súlyzókkal kezdtem, most van egy 20kg-ig állítható egykezes súlyzóm. A gyakorlatokat igyekszem szabályosan végre hajtani, de a hátam miatt már többször abba kellett hagynom egy-egy sorozatot az erős fájdalomérzet miatt. Gerincferdülésem vagy egyéb ortopédia problémáim sose voltak.
Amiket csinálok, ill. ahol érzem a hátfájást: húzódzkodás, haskerék, híd/fél híd, lábemelés talajról, fekvőtámasz, palánk támasz.
Mit gondoltok mit ronthatok el, vagy mit kellene tennem, hogy a hátam bírja az edzéseket? A terhelésből meg az ismétlésekből már visszavettem, de érzem hogy ez hosszú távon nem lesz így kifizetődő. Különösen fekvőtámasznál, haskeréknél, lábemelésnél nehéz ezt így csinálni. Valaki küszködött hasonló problémával? Javaslatok esetleg?
ezek a gyakorlatok pont,hogy meg kellene,hogy szüntessék a gerinc problémákat.
szóval vagy a kivitellel van valami komoly hiba,vagy kevés volt az átmenet edzés megszokás,vagy olyan problémád van ami kivizsgálást igényelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!